MOSTAR

Omar Kuko - Veležov nebrušeni dijamant

VELIKA NADA ROĐENIH

Velež je prije rata bio poznat kao klub koji je poput automobilske trake izbacivao mlade igrače koji su kasnije ostvarili vrhunske karijere.

Takva praksa, iz objektivnih razloga, nije se nastavila poslije ratnih dešavanja u BiH. Posljednih godina situacija se popravlja i Rođeni se ponovo vraćaju u vrh domaćeg fudbala. 

Generacija Veležovih juniora (05/06) dokaz je da se u klubu radi ozbiljno, a igrači poput Milaka, Kuke, Puce i drugih pravi su dragulji koje će u budućnosti trebati "izbrusiti" i od njih napraviti nositelje igre kluba s obala Neretve.

Omar Kuko, rođen je 2006. godine i sljedeće sezone može igrati Premijer ligu BiH za juniore, ali kada je u pitanju Kuko on već određeni period trenira s prvim timom i trener Klafurić ima samo riječi hvale za ovog igrača koji predstavlja veliku budućnost Veleža, ali i bh. fudbala jer rijetki su omladinci koji "prežive" prelazak u seniorski fudbal koji zna biti poguban za mladog igrača.

Kuko je "prekucao" juniorski fudbal što pokazuje i statistika. Postigao je 8 golova u 18 utakmice dok broj asistencija nije tačno utvrđen jer "Transfermarkt" taj podatak ne bilježi.

Pomenuti igrač pokriva bočne pozicije na terenu, više je orijentiran na krilnu poziciju u juniorskom fudbalu dok trener Klafurić mu ukazuje šansu na poziciji desnog bočnog zbog njegove brzine koju nesumnjivo posjeduje.

Kuko je skupio i 75 minuta u Wwin ligi BiH kao i nekoliko susreta u pripremnom periodu što pokazuje da mu Klafurić vjeruje i da će u budućnosti itekako računati na njegove usluge.

Iduće sezone uvođenjem dvojnih registracija otvara se prostor za omladince da seniorski staž skupljaju u nekom od klubova iz Prve lige FBIH ili RS-a što za njihov razvoj može biti jako korisno.

Iz izvora bliskih igraču doznajemo da već ima upita za njegove usluge i van granica BiH ali da je on fokusiran na Velež i svoj razvojni put te da će s ljudima koji brinu o njegovoj karijeri donijeti pravu odluku kada je u pitanju njegova fudbalska budućnost.

Napomenimo i to da je Kuko prošao sve omladinske kategorije fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine te da će o septembra vrlo vjerovatno biti jedan od nositelja juniorske selekcije BiH za koju je već skupio jedan nastup.

VEZANE VIJESTI

MOSTAR

Najveća tifo stranica Evrope poziva Ultrase i Red Army na primirje

MOSTAR

Ultrasi koristeći dronove kiselinom napali travnjak stadiona Veleža?

MOSTAR

Ultrasi objavili snimak s otuđenim transparentima Red Arymija

MOSTAR

Velež svladao Posušje i praktično osigurao Evropu

KOŠEVO

Sarajevo u derbiju kola "razbilo" Velež

PROMO

Najveće kvote na planeti i najraznovrsnija ponuda za klađenje na Prvu ligu FBiH

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori