MOKRI DOLAC

Još jedan klub iz BiH pravi hibridni teren

SJAJNE VIJESTI

Dok traju radovi na uređenju travnjaka u domu FK Sloga Doboj i NK Široki Brijeg, pripreme se prave za uređenje još jednog nogometnog terena u našoj zemlji.

Radi se o Mokrom Docu, domu HŠK Posušje. Teren u Posušju je u sve težem stanju iz kola u kolo, pa će sada biti postavljena hibridna trava, što će sigurno mnogo značiti za samu ligu.

Kako nam je potvrđeno iz HŠK Posušje, očekuje se da Posušje odigra domaće susrete sa Tuzlom City, Željezničarom i Zrinjskim, a zatim će preseliti u Tomislavgrad.

U Tomislavgradu je zaista teren u sjajnom stanju, a tu domaće utakmice igra istoimeni domaćin, član Prve lige FBiH. Vrlo rijetko tokom ljetne pauze brojni klubovi igraju prijateljske utakmice na istom stadionu.

U Posušju su mnogo uložili u infrastrukturu, te se imaju čime pohvaliti. Omladinske selekcije imaju sjajan pomoćni teren sa umjetnom travom, a tu nerijetko treniraju i seniori, prenosi SportSport.

Stadion ima i reflektore, pa Posušje igra i noćne utakmice, te se ima čime pohvaliti kada je posjeta u pitanju. Tako je derbi sa Širokim Brijegom u prošlom kolu pratilo više od pet hiljada navijača.

Sve je proteklo bez incidenata i zaista je Posušje sredina za primjer u svakom smislu.

Imaju se čime pohvaliti i treneri te nogometaši s obzirom da je ovaj klub već osigurao opstanak. Trenutno su na šestom mjestu, te nije isključeno da se uključe u borbu za Evropu, iako će to realno biti veoma teško.

Posušje će tako dobiti i sjajan travnjak, a sve bi trebalo biti gotovo tokom ljetne pauze u prvenstvu, te ćemo već od prvog kola naredne sezone Wwin lige utakmice sa Mokrog Doca gledati u novom ruhu.

VEZANE VIJESTI

DERBI U MOSTARU

Zrinjski razbijao Sarajevo, pa na kraju spašavali pobjedu!

23. KOLO

POSUŠJE SVE BLIŽE EVROPI: Na Mokom dolcu pao Široki Brijeg!

MODRIČA

JAGODIĆ ČINI ČUDA: Sloga u 1/2 finalu Kupa BiH!

MOKRI DOLAC

ĆORIĆ RADI ČUDA: Posušje srušilo Velež!

PROMO

Najveće kvote na planeti i najraznovrsnija ponuda za klađenje na Prvu ligu FBiH

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori