ZENICA

TUGA: Zmajevi za 3 minuta primili dva gola i ostali bez EURA!

ZMAJEVI PORAŽENI U POLUFINALU BARAŽA

Reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u Zenici od Ukrajine rezultatom 1:2 (0:0) u polufinalu baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo u Njemačkoj.

Naša reprezentacija je prvi put ozbiljnije zaprijetila u 37’, kada je Haris Hajradinović izveo korner, Anel Ahmedhodžić sa druge stative glavom vratio loptu, a Yukhym Konoplia u posljednji trenutak izbio loptu ispred Dennisa Hadžikadunića. Samo minutu kasnije, “Zmajevi” su propustili najbolju priliku u prvom dijelu. Edin Džeko i Sead Kolašinac se nisu sporazumijeli oko jednog pasa iza leđa odbrane Ukrajine, zasmetali su jedan drugome, pa je udarac Džeke otišao visoko preko gola.

Bosna i Hercegovina je do prednosti došla u 57’. Amar Dedić je povukao loptu u sredinu sa desne strane i šutirao sa ivice šesnaesterca, a Dennis Hadžikadunić postavio nogu i skrenuo loptu u gol Ukrajine. U 77’ sa 25 metara je šutirao Mykhailo Mudryk, ali je Ibrahim Šehić uspio da zaustavi njegov udarac. Pet minuta kasnije Miralem Pjanić je dao odličnu dugu loptu za Ermedina Demirovića, čiji udarac iz dobre pozicije brani Andriy Lunin. U 85’ Ukrajina je došla do izjednačenja. Yukhym Konoplia je ubacio nisku loptu sa desne strane, a rezervista Roman Yaremchuk sa 7-8 metara šalje loptu u gol. Samo tri minuta kasnije, Ukrajina je potpuno preokrenula rezultat. Yaremchuk je centrirao sa lijeve strane, a Artem Dovbyk glavom postiže drugi gol za Ukrajince. U četvrtom minutu sudačke nadoknade, Mudryk je šutirao sa 20-ak metara iz slobodnog udarca pored gola. Ukrajinci su imali kontranapad u posljednjim trenucima, ali je Adnan Kovačević uspio da blokira šut Mudryka. 

U drugom polufinalnom susretu, Island je u Budimpešti savladao Izrael sa 4:1, pa će u finalu baraža igrati Ukrajina i Island, a u utorak 26. marta od 20:45 na stadionu “Grbavica” u Sarajevu naša selekcija će igrati prijateljsku utakmicu protiv Izraela.

VEZANE VIJESTI

SARAJEVO

Peljto, Ibrišimbegović i Beljo dobili diplomatske pasoše BiH

MOSTAR

Zrinjski zbog nereda na derbiju dobio novčanu kaznu i zabranu navijačima

UGLJEVIK

ŠOK U UGLJEVIKU: Tuzla City poražena od Zvijezde 09!

28. KOLO

VAŽNA POBJEDA: Željezničar minimalno pobijedio Široki Brijeg!

MOSTAR

EVROPA JE BLIZU: Velež slavio protiv Sloge iz Doboja!

PROMO

Najveće kvote na planeti i najraznovrsnija ponuda za klađenje na Prvu ligu FBiH

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori