PRESS

Savo Milošević: Da ne vjerujem u povoljan rezultat, ne bih ni bio ovdje

SELEKTOR BIH

Danas je u Sarajevu održana press konferencija uoči sutrašnje polufinalne utakmice baraža za EURO 2024 protiv Ukrajine.

Medijima su se obratili selektor Savo Milošević i kapiten Edin Džeko.

Selektor je na startu upitan da li je spreman maksimalno iskoristiti odlične forme Ermedina Demirovića i Edina Džeke, te da li im je našao adekvatne pozicije.

“Ako odgovorim na pitanje, otkrio bih dobar dio taktike, ali ćemo se truditi da maksimalno iskoristimo naša dva špica”, rekao je selektor, prenosi N1.

Selektor ističe kako vjeruje u plasman na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta.

“Više puta sam ponovio, ali još ću jednom. Da ne vjerujem da možemo sutra ostvariti povoljan rezultat, ne bih ni bio ovdje. Mislim da to tako misle i momci, Edin prvi. Moramo biti svjesni da će biti jako težak zadatak, ali i šta moramo učiniti da dođemo u poziciju da pobijedimo. Ja znam da možemo, znao sam i prije ove utakmice, a na nama je to da sutra i pokažemo na terenu. Što se tiče protivnika u finalu, to me ne zanima niti razmišljam. Kada se ovaj meč završi razmišljat ćemo dalje”, rekao je Milošević, prenosi N1.

Osvrnuo se i selektor na Denisa Huseinbašića, koji je novajlija u ovom timu.

“Što se tiče tima zaista ne mogu otkrivati, ali mogu reći što se tiče Huseinbašića da sam uvjeren na osnovu treninga da će predstavljati u budućnosti dodatni kvalitet za ovu ekipu”, istakao je selektor.

U igri Ukrajine se moglo vidjeti da su imali manji posjed lopte od protivnika. Da li će se od našeg tima tražiti posjed lopte?

“Previše se ljudi opterećuju tim. Ja nisam arogantan, ali sam u sticajem okolnosti analizirao EP u Francuskoj 2016. Tada je 60% ekipa koje su imala posjed izgubila utakmicu. Posjed vam ne igra nikakvu ulogu. Posjed je često više puta prevara i ekipe su postali robovi posjeda. Mi moramo odigrati meč gdje ćemo prepoznati kada šta možemo i gdje možemo. Ovo mora biti takmičarski meč, drugačije se ne može igrati. Bio bih glup da gledam drugačije. Mora se gledati takmičarski i rezultatski, najbitnija je pobjeda. Mi nećemo robovati posjedom. Imamo igrače koji znaju igrati, ali nećemo robovati. Moja ideja je da što prije dođemo do kaznenog prostora, što prije do gola i što prije da šutiram. Nisam neki pobornik dugotrajnog posjeda”, istakao je selektor.

Upitan je selektor i da li naš tim vježba penale.

“Suštinski imamo sve podatke o Ukrajini, ja sam igrao sa Rebrovim. Vježbali smo penale, znamo kakva su iskustva, ali negativni rezultati u baražu. Svima dođe kraj, pa tako nadam se da će i ovoj. Sve su tradicije tu da se ruše, ali smo o tome računali od prvog dana. Može da se desi i da bude neriješen rezultat, tada bi jako bitno bilo da znamo kako je kada stanemo i šutiramo. Drugačije je na utakmici, ali probali smo i večeras ćemo još jednom”, rekao je Milošević.

Upitan je selektor i da li ima dilemu kada su u pitanju golmani.

“Prezodovoljan sam sa Vasiljem, Šehićem, ali i Pirićem. Nisam stručnjak za golmanske treninge, ali ni golmane. Meni je jedino bilo bitno kako se osjećam kada ih vidim na golu. Što se tiče trojice momaka imam povjerenje u njih. To je segmenat za koji ne razmišljam”, rekao je Milošević.

Selektor je upitan da li će morati tražiti dodatni način da “napumpa” atmosferu ili će pak morati smirivati igrače.

“Mislim da ću momke morati smirivati. Ja mogu da radim onako kako ja znam. Ne mogu kopirati nikoga. Lično sam poznavao pokojnog Ćiru, znao sam kakav je bio. Svako od nas je radio na svoj način. Ne mogu ja glumiti prvo zbog sebe, a potom ni zbog igrača. Ja mogu biti ja. Igrači ovo čekaju s nestrpljenjem. Sutra je već meč, a da pričamo o motivu je suvišno. Ne znam šta bih mogao reći dodatno, a da bude motiv. Bitno je da sačuvamo hladnu glavu i kada počne meč. Sutra što se tiče motiva nećemo imati problem”, ističe selektor.

Prate li se i druge dvije reprezentacije?

“Njih pratimo također, znamo manje-više sve. Dosta toga već znamo i moram ponoviti zaista. Moramo imati fokus samo na ovu utakmicu, to je najbitnije. Imali smo dosta problema kada se igra na tri dana. Ovdje imamo još dva, tako da ako dobijemo imat ćemo pet dana za drugu utakmicu i za pripreme”, rekao je Milošević, prenosi N1.

VEZANE VIJESTI

SARAJEVO

Peljto, Ibrišimbegović i Beljo dobili diplomatske pasoše BiH

MOSTAR

Zrinjski zbog nereda na derbiju dobio novčanu kaznu i zabranu navijačima

UGLJEVIK

ŠOK U UGLJEVIKU: Tuzla City poražena od Zvijezde 09!

28. KOLO

VAŽNA POBJEDA: Željezničar minimalno pobijedio Široki Brijeg!

MOSTAR

EVROPA JE BLIZU: Velež slavio protiv Sloge iz Doboja!

PROMO

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori