KOŠEVO

NAPOKON POBJEDA: Sarajevo razbilo GOŠK na Koševu!

POTOP GOŠKA NA KOŠEVU

Fudbaleri Sarajeva savladali su na Koševu ekipu GOŠK-a u okviru 23. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine rezultatom 4:0. Tako je tim Simona Rožmana prekinuo crni niz i upisao prvi trijumf u nastavku šampionata.

Nakon početnog ispitivanja snaga i bez previše uzbuđenja prvu priliku vidjeli smo u devetoj minuti. Nihad Šeto je šutirao sa nekih 25 metara, ali je to bio lak plijen za Lovru Rogića.

Minut kasnija na drugoj strani prijetio sa 20-ak metara i Mirza Mustafić, ali je bio siguran i Adnan Bobić.

Branio se GOŠK sjajno i veoma disciplinovano, a Sarajevo doslovno kružilo oko kaznenog prostora tima iz Gabele.

Tako je bilo do 32. minute kada je mladi Muhamed Buljubašić šutirao sa nekih 20 metara, ali je lopta pogodila prečku gola Adnana Bobića.

Bordo tim je do prednosti stigao u 35. minuti susreta. Amar Beganović je izveo aut za Ajdina Hasića, ovaj se oslobodio čuvara, silovito šutirao i pogodio bližu ugao gola Adnana Bobića. Eksplodiralo je Koševo u tim trenucima.

Samo dvije minute kasnije sudija Sabrija Topalović je pokazao na bijelu tačku. Nakon udarca Mustafića igrao je rukom, ali je glavni arbitar nakon konsultacije sa pomoćnikom promijenio odluku. Nije se to svidjelo navijačima i fudbalerima Sarajeva.

Ipak, Bordo tim je do kraja prvog dijela postigao i drugi gol. Hasić uputio sjajan centaršut nakon pasa Aničića, Batarelo očajno reagovao, to iskoristio Hamza Čataković koji matira Bobića.

Krenuli su Gabeljani dosta ofanzivnije u drugo poluvrijeme, a prednjačio je nekadašnji igrač Sarajeva Ivan Ikić. Upravo on je prijetio u 47. minuti sa nekih 16 metara, ali je lopta otišla tik pored stative.

Nakon toga zaprijetio i Nihad Šero, ali nije bilo opasnosti za Lovru Rogića.

GOŠK je mogao smanjiti prednost Sarajeva u 68. minuti. Musulin je šutirao na prazan gol nakon što je Hasukić prevario Rogića, ali je Kyeremeh intervenisao glavom i uz pomoć prečke spasio svoju ekipu.

Kaznilo je Sarajevo veoma brzo promašaj Gabeljana. Igrala se 75, minuta. Ovoga puta Kyeremeh odličan u napadu, oslobodio se čuvara i šutirao, a nakon što je Bobić njegov udarac odbio, loptu u mrežu pospremio Amar Beganović.

Pobjedu Sarajeva “zapečatio” je Amar Beganović u sudijskoj nadoknadi. Pobjegao je odbrani GOŠK-a nakon lopte Kyeremeha i rutinski matirao još jednom Adnana Bobića.

Do kraja susreta tim Simona Rožmana rutinski je posao priveo kraju i upisao prvu pobjedu u nastavku šampionata.

Sarajevo je nakon ove pobjede 4. na tabeli sa 37. bodova, dok je GOŠK 8. sa 24 boda, prenosi N1.

VEZANE VIJESTI

KOŠEVO

Sarajevo u derbiju kola "razbilo" Velež

GABELA

Željezničar nakon preokreta slavio u Gabeli

SARAJEVO

Trener Sarajeva: Idemo sve pobijediti do kraja

DERBI U MOSTARU

Zrinjski razbijao Sarajevo, pa na kraju spašavali pobjedu!

LOŠE SUĐENJE

Mirza Kazlagić stadion Koševo napustio pod policijskom pratnjom!

PROMO

Najveće kvote na planeti i najraznovrsnija ponuda za klađenje na Prvu ligu FBiH

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori