HRVATSKA

Bivši reprezentativac BiH osuđen na uslovnu kaznu od osam mjeseci

BIVŠI REPREZENTATIVAC BiH

Nekadašnji bosanskohercegovački fudbalski reprezentativac Mirko Hrgović pravomoćno je odlukom Županijskog suda u Slavonskom Brodu osuđen na uslovnu kaznu od osam mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine.

Kao razlog za to je pokušaj nanošenja teških tjelesnih povreda sugrađaninu Anti Poljaku.

Pomenuta presuda je stigla godinu nakon prvostepene odluke splitskog Općinskog suda, a Hrgović žalio tražeći da se žalba usvoji i njega oslobodi odgovornosti jer je tvrdio da nije utvrđeno da je on uopće udario Poljaka te da nije dokazano da je intenzitet udarca bio snažan kao i da nije dokazana izravna namjera da žrtvi nanese tešku povredu, prenosi Slobodna Dalmacija.

Ipak, viši sud je odbacio njegovu žalbu i potvrdio ono što je Općinski sud utvrdio, a to je krivnja bivšeg Zmaja koji je 2. augusta 2014. godine oko 19:00 sati u Sinju udario Antu Poljaka u glavu oštricom razbijene staklene čaše toliko snažno da mu je nanio ranu na lijevoj strani lica dužine šest do deset centimetara.

Okrivljenik je kritičnog dana udario oštećenog u glavu oštricom razbijene staklene čaše, a koje ponašanje manifestira izravnu volju i htijenje da se napadnuta osoba teško tjelesno povrijedi. Puknuta čaša u svakom slučaju predstavlja izuzetno opasno i pogibeljno sredstvo kojim se atakira prema vitalnom dijelu tijela (glava) uslijed čega je neprihvatljiv navod odbrane da okrivljeni nije htio teško tjelesno povrijediti. Namjeru o teškom tjelesnom povrijeđivanju oštećenog potvrđuje i što sa fizičkim napadom na oštećenog nije prestao ni nakon što mu je zadao udarac u kojem je nastala povreda", napisala je, uz ostalo u svojoj presudi koja je evo i pravomoćno potvrđena, splitska sutkinja Mila Kragić.

Dodajmo da je Hrgović u karijeri igrao za Junak iz Sinja, Mosor, Solin, Posušje, Hajduk iz Splita, Gamba Osaku, Široki Brijeg, Wolfsburg, JEF United, Dinamo Zagreb, Greuther Furth, Kavalu te Split i Zadar.

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine je odigrao 29 utakmica i postigao tri gola.

VEZANE VIJESTI

WWIN LIGA

Određeni termini utakmica prvog kola WWin lige BiH

GRBAVICA

Fudbaleru Željezničara se izgubio svaki trag, niko ne zna šta se dešava

NJEMAČKA

Armin Gigović napravio najveći iskorak u karijeri i potpisao za Bundesligaša

SARAJEVO

Marinović: Želimo izvući najbolje igrače, bitno je da imamo kontinuitet

MOSTAR

Barbarez i stručni štab u akciji, kuju ozbiljne planove

PROMO

Dva Bosanca završila još jedan veliki transfer

LJETUJ SEDAM DANA BESPLATNO: Registruj se u Meridianu, čekiraj u Turskoj!

Meridian ima najveće kvote za finale Evropskog prvenstva

Meridian start jači nego ikada: Uzmi 115 KM bonusa odmah

Završena velika nagradna igra za korisnike Visa kartica NLB Banke Sarajevo

Meridian ima najveće kvote za polufinale Eura: Francuska 3.10, Španija 2.80

U Meridianu najveće kvote na planeti: Španija 2.80, Francuska 2.50

Lucky’s 6 časti u Meridianu: Zabavi se i zgrabi dio od 3.000 KM

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori