BANJA LUKA

BORAC NA PLUS DEVET: Banjalučani slavili protiv Tuzle!

PRVO KOLO PROLJETNOG DIJELA SEZONE

Fudbaleri banjalučkog Borca slavili su na domaćem terenu protiv Tuzla Cityja rezultatom 2:1 u posljednjem susretu 19. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine.

Banjalučani su pobjedom na ovom susretu uspjeli povećati svoju prednost u odnosu na svoje pratioce, koji su svi kiksali Zrinjski (0:0 sa Željezničarom), Velež (0:0 sa Slogom iz Doboja) i Sarajevo (poraz 1:3 od Širokog Brijega). 

Što se same utakmice tiče, Borac je poveo u 24. minuti nakon slobodnog udarca, koji je izveo Terzić, a glavom završio Jovo Lukić. 

Za drugi gol na susretu se čekala 53. minuta. Vuković je prošao po lijevoj strani, prebacio je na suprotnu stranu za Kvržića, a on ju je samo proslijedio za Lukića, koji je iz neposredne blizine udvostručio prednost crveno-plavih.

Gosti se nisu predavali, a zbog loše reakcije Grahovca uspjeli su unijeti i nemir u redove protivnika. Naime, veznjak Borca je krenuo vratiti loptu prema golmanu Miloševiću, ali se prikrao Mehanović i pogodio za ispostavit će se konačan rezultat. 

Borac ima devet bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Zrinjski, dok je Tuzla City 10. na tabeli i izjednačen sa Igmanom po broju bodova (19), dok im Željezničar bježi jedan bod, prenosi Avaz.

VEZANE VIJESTI

KOŠEVO

REMI NA KOŠEVU: Prednost Borca se istopila na pet bodova!

ZABRANIO MUP KS

Navijači Borca ne mogu na Koševo, saopštenjem reagovao i Bordo klub!

OBAVLJNEN ŽRIJEB

Zrinjski domaćin u prvoj finalnoj utakmici Kupa Bosne i Hercegovine!

BANJA LUKA

Borac se plasirao u finale Kupa BiH

WWIN LIGA BIH

Nastavlja se WWin liga BiH: Derbi igraju Borac i Sloga u Banja Luci!

PROMO

Najveće kvote na planeti i najraznovrsnija ponuda za klađenje na Prvu ligu FBiH

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori