ČAPLJINA

Sudac tražio 3.000 KM za namještanje utakmice u Čapljini

UZEO MITO

Županijsko tužiteljstvo HNŽ/K je u predmetu ustupljenom od strane Tužiteljstva Sarajevo, nakon provedene i okončane istrage, podiglo optužnicu protiv Ilije Živkovića (1981.), iz Orašja, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo „Primanje dara i drugih oblika koristi“ iz čl. 380. st. 1. KZ F BiH, a koju je Općinski sud u Čapljini u cijelosti potvrdio.

Naime, optužnicom se Ilija Živković sumnjiči da je u svojstvu odgovorne osobe, delegiran kao glavni sudac, zajedno sa K. B., za suđenje određenih nogometnih utakmica, u tom svojstvu suca A Liste I lige Federacije BiH, postupio suprotno odredbama članka 4. st.1. toč. 3. Kodeksa o ponašanju članova Nogometne organizacije Nogometnog saveza Federacije BiH, tako što je od uprave nogometnog kluba koji se natječe u prvoj nogometnoj ligi Federacije BiH, zahtijevao i primio dar u vidu novčanog iznosa od 3.000,00 KM, na način da je optuženik dana 13.10.2019. godine trebao suditi utakmicu na nogometnom stadionu u Gabeli, Grad Čapljina, pa je neposredno prije početka utakmice po dogovoru došao u restoran „K.“ u Parku prirode Hutovo Blato, gdje je potom od prikrivenog istražitelja ispred navedenog restorana primio dar u iznosu od 3.000,00 KM, da bi zauzvrat u navedenom svojstvu i načinom suđenja utjecao na ishod rezultata nogometne utakmice u korist nogometnog kluba „G.“ i tako primljeni dar-novac u ukupnom iznosu od 3.000,00 KM prisvojio za sebe.

Također, Tužiteljstvo je u optužnici, sukladno Zakonu, predložilo Sudu određivanje sigurnosne mjere optuženiku i to mjeru zabrane vršenja poziva, aktivnosti ili funkcije, na način da se optuženiku zabrani obavljanje svih funkcija i dužnosti u Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine, entitetskim i županijskim nogometnim savezima, kao i svim natjecanjima koje navedeni savez organizira na razini Bosne i Hercegovine.

Isto tako, Tužiteljstvo je, sukladno Zakonu, predložilo Sudu da se optuženiku oduzme imovinska korist stečena kaznenim djelom u iznosu od 3.000,00 KM.

Općinski sud u Čapljini zakazao je ročište radi izjašnjenja o krivnji optuženika za dan 30.01.2024. godine u 11:00 sati, navodi se u priopćenju iz Tužiteljstva

VEZANE VIJESTI

ČAPLJINA

Bulini puleni brojali do osam protiv Gruda!

Druga liga - centar

Senzacija: Čapljina dovodi bivšeg igrača Dinama i Bayerna?!

GRBAVICA

VIDEO: Da li je Željezničaru priznat neregularan pogodak?!

FINALE

Čapljina dočekuje Mostar SG u prvom meču finala Futsal Kupa BiH

PROMO

Najveće kvote na planeti i najraznovrsnija ponuda za klađenje na Prvu ligu FBiH

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori