GRUZIJA

Varešanović: Atmosfera u timu nikad nije bila bolja

PRVO PRETKOLO KONFERENCIJSKE LIGE

Fudbaleri Sarajeva novu sezonu započet će avanturom u trećem po jačini UEFA-inom takmičenju, Konferencijskoj ligi.

Bordo tim snage će odmjeriti sa ekipom Torpeda iz Kutaisija, a pred meč na zvaničnoj press konferenciji medijima se obratio šef stručnog štaba Mirza Varešanović.

“Mi dolazimo spremni, dosta dobro smo upoznali protivnika, njihove dobre i slabije strane, gledali smo veliki broj utakmica, fokusirali smo se na one u kojima je došao novi trener i najviše pažnje smo njima posvetili”, rekao je Varešanović, a potom dodao:

“Mi smo odradili kvalitetne i dobre pripreme u Sloveniji, odigrali smo 4 utakmice i ostvarili 4 pobjede, tako da sa puno samopouzdanja i želje ulazimo u ovu utakmicu. Nadamo se da ćemo ostvariti dobar rezultat i što duže se zadržati u Evropi.”

Strateg Sarajeva ističe kako je atmosfera u ekipi sjajna.

“Ništa novo kad je u pitanju vrijeme koje provodim u Sarajevu. Ima raznoraznih interesnih skupina koje pokušavaju unijeti nemir u ekipu, sve to što su pisali naravno da nije tačno. Što mogu reći sa svoje strane jeste da nikad bolja atmosfera i ambijent nisu bili. Dugo sam ja u klubu, u više navrata sam bio tu, nikad ovakav ambijent i atmosfera nisu bili”, rekao je Varešanović, a onda i otkrio zašto u Gruziju nisu doputovali Avramovski, Mulalić i Šerbečić.

“Avramovski me zadnji dan pred put pozvao i zamolio me da ide u Skoplje jer ima privatnih problema i naravno ja sam mu to omogućio, jer fudbal nije najvažnija stvar na svijetu. Šerbečić je odranije povrijeđen, dugo vremena vuče tu povredu i trenutno je u stanju da ne može 100% dati na terenu. Što se tiče Mulalića, on je protiv Nafte dobio povredu članka, tako da se nije oporavio”

VEZANE VIJESTI

SARAJEVO

Trener Sarajeva: Idemo sve pobijediti do kraja

DERBI U MOSTARU

Zrinjski razbijao Sarajevo, pa na kraju spašavali pobjedu!

LOŠE SUĐENJE

Mirza Kazlagić stadion Koševo napustio pod policijskom pratnjom!

GRBAVICA

DERBI PREPUN TENZIJA: Željo do boda s igračem manje!

GRBAVICA

Ovo su sastavi Željezničara i Sarajeva za vječiti derbi

PROMO

Najveće kvote na planeti i najraznovrsnija ponuda za klađenje na Prvu ligu FBiH

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori