GRBAVICA

DERBI PREPUN TENZIJA: Željo do boda s igračem manje!

DERBI KOLA

UNogometaši Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u uzavrelom 152. sarajevskom derbiju, a konačan rezultat bio je 0:0. Susret je obilovao napetošću, opasnim startovima i crvenim kartonima.

Tribine Grbavice bile su rasprodate još rano jutros, a uzavrela atmosfera osjetila se na ulicama glavnog grada tokom cijelog dana. Sve to prenijelo se na teren, gdje smo gledali pravu "rovovsku" bitku.

Prvi je zaprijetio Željezničar udarcem Sulejmana Krpića glavom, a onda su uslijedile minute koje su pripale gostima s Koševa.

Sarajevo je u 17. i 18. minuti imalo dvije odlične prilike nakon prodora po lijevoj strani. Posebno se izdvaja šansa iz 17. minute kada je Mirza Mustafić asistirao u petercu za Francisa Kyeremeha, ali je igrač iz Gane šutirao tik pored stative.

U narednom napadu Sarajevo je moglo do vodstva nakon što je golmanu Plavih Vedadu Muftiću ispala lopta iz ruku, ali je Harun Karić uspio otkloniti opasnost.

Igrao se 19. minut kada smo vidjeli prvi crveni karton na utakmici. Amer Hiroš je povučen s leđa, a nervozu je ispoljio tako što je udario Edina Julardžiju u lice. Sudija Ermin Sivac mu je odmah pokazao direktan crveni karton.

Nije bilo velikih šansi u nastavku poluvremena, ali smo vidjeli nove tenzije. U drugoj minuti nadoknade Edin Cocalić ruši Kyeremeha u čistoj gol šansi, a Sivac i njemu pokazuje crveni karton.

Plavi su trebali u nastavak utakmice ući s dva igrača manje u odnosu na rivala, ali to se nije desilo jer se haos nastavio i na poluvremenu. U tunelu stadiona Grbavica došlo je do svađe nogometaša, a crveni karton je u dresu Sarajeva dobio Slaviša Radović zbog udaranja Semira Štilića.

Tako su domaći u drugo poluvrijeme ušli s devet, a gosti s deset nogometaša.

Sarajevo je moglo do vodstva u prvom napadu drugog poluvremena. Mustafić je odlično probio po lijevoj strani i šutirao iskosa, ali je lopta otišla pored stative golmana Muftića, prenosi Klix.

S druge strane, zaprijetio je rezervista Joseph Amoah. Nogometaš iz Gane je šutirao nakon kornera s distance u 51. minuti, ali je lopta otišla preko gola.

Kako se meč bližio kraju, tako je Sarajevo išlo sve više na to da iskoristi igrača više na terenu. Napadi Bordo tima bili su sve intenzivniji, ali velikih šansi neko vrijeme nije bilo.

U 68. minuti Stefan Radinović je u posljednji čas spasio gol Željezničara intervencijom glavom ispred Renana Oliveire, a onda je Brazilac ponovo zaprijetio u narednom napadu i iz voleja šutirao pravo u golmana Muftića.

Živost u igri Sarajeva donio je nakon ulaska rezervista Haris Duljević i u dva navrata je zaprijetio golu Željezničara. Posebno dobra bila je prilika u 76. minuti, ali je glavom nakon kornera, šutirao pored gola.

Prvi šut u okvir gola nogometaši Željezničara imali su u 77. minuti, ali je udarac Amoaha išao direktno Dejana Ilieva. Odgovorio je još jednim pokušajem Duljević, ali visoko preko gola. Do gola je mogao i Hamza Čataković, ali je njegov udarac glavom u 83. minuti otišao pravo u Muftića.

Do kraja utakmice Sarajevo je nešto više napadalo, a na najbolju šansu čekalo je do 91. minute kada je Muftić odbranio stopostotnu priliku nakon udarca glavom Eldara Mehmedovića. Rezultat se nije mijenjao do kraja, tako da je utakmica završena bez golova i podjelom bodova.

Domaći Željezničar s ovim bodom i dalje ostaje u zoni ispadanja, ali samo na osnovu slabijeg međusobnog omjera od Igmana i Tuzla Cityja, koji imaju također 27 bodova. Sarajevo je prišlo na dva boda trećeplasiranom Veležu u borbi za Evropu.

U narednom kolu Sarajevo će u još jednom derbiju dočekati Borac, dok će Željezničar gostovati Posušju

VEZANE VIJESTI

GABELA

Željezničar nakon preokreta slavio u Gabeli

SARAJEVO

Trener Sarajeva: Idemo sve pobijediti do kraja

DERBI U MOSTARU

Zrinjski razbijao Sarajevo, pa na kraju spašavali pobjedu!

28. KOLO

VAŽNA POBJEDA: Željezničar minimalno pobijedio Široki Brijeg!

LOŠE SUĐENJE

Mirza Kazlagić stadion Koševo napustio pod policijskom pratnjom!

PROMO

Najveće kvote na planeti i najraznovrsnija ponuda za klađenje na Prvu ligu FBiH

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori