SARAJEVO

Općinsko vijeće Centar izglasalo izdvajanje više od 4 miliona KM za Koševo

ADAPTACIJA STADIONA

Općinsko vijeće Općine Centar usvojilo je Prijedlog amandmana o raspodjeli sredstava za sufinansiranje FK Sarajevo u renoviranju stadiona Asim Ferhatović Hase u okviru večerašnjeg usvajanja budžeta za 2024. godinu.

Vijeće je na današnjoj 11. vanrednoj sjednici usvojilo Prijedlog amandman za infrastrukturalni projekt adaptacije stadiona Asim Ferhatović Hase, a kako bi naš najveći nogometni stadion ispunjavao UEFA 4 kategoriju stadiona.

Prijedlog o raspodjeli sredstava garantuje prebacivanje 4.157.400 KM s drugih projekata, kako bi se izvršila adaptacija stadiona Koševo, prenosi Klix.

Vijeće je odluku usvojilo sa 16 glasova za, 0 glasova protiv i dva suzdržana. Svoj glas nije dalo 11 vijećnika.

Nakon jučerašnjeg sastanka na zajedničkoj prezentaciji kojoj su prisustvovali predstavnici svih javnih institucija, FK Sarajevo je svojom prezentacijom i odličnim idejnim rješenjem prve faze projekta, potaknuo vijećnike, predstavnike četiri kluba (NIP, Katica - Muminović, Šenderović - Bosno, Šljivo - Muharemović) da podnesu zajedničku incijativu.

Također, danas su vijećnici Općinskog vijeća Centar, nakon dugotrajne rasprave uz predložene brojne amandmane, usvojili budžet Općine Centar za 2024. godinu. Također je usvojena i Odluka o izvršavanju budžeta Općine Centar Sarajevo za ovu godinu.

Prethodno, načelnik Srđan Mandić predložio je raspodjelu milion KM sredstava za isti ovaj projekt, navođenjem da određena sredstva nije moguće transferirati za stadion Asim Ferhatović Hase jer su sredstva namjenska, poput sredstava s Kalin hadži Alijine džamije za koju je novac dao Kanton Sarajevo.

Umjesto spomenutih sredstava, što je Općinsko vijeće izglasalo, Mandić je predložio preraspodjelu milion KM novca s projekata s kojih je, kako je istakao, to moguće ostvariti.

"Sredstva predviđena za rekonstrukciju stadiona Koševo su milion KM. Mi nemamo projekt, nemamo projektantsku procjenu, nemamo model finansiranja. Ovih predloženih pet miliona ne znači ništa", rekao je Mandić o usvojenom Prijedlogu amandmana kojeg je Općinsko vijeće usvojilo.

Mandić je dodao da ne postoji mogućnost, niti zakonsko uporište da se određena finansijska sredstva raspodjele na adaptaciju stadiona Asim Ferhatović Hase pa tako ostaje nejasno kako će i da li će ona biti provedena nakon što je usvojena.

VEZANE VIJESTI

SARAJEVO

Trener Sarajeva: Idemo sve pobijediti do kraja

DERBI U MOSTARU

Zrinjski razbijao Sarajevo, pa na kraju spašavali pobjedu!

LOŠE SUĐENJE

Mirza Kazlagić stadion Koševo napustio pod policijskom pratnjom!

GRBAVICA

DERBI PREPUN TENZIJA: Željo do boda s igračem manje!

GRBAVICA

Ovo su sastavi Željezničara i Sarajeva za vječiti derbi

PROMO

Najveće kvote na planeti i najraznovrsnija ponuda za klađenje na Prvu ligu FBiH

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori