TV

Na kojem TV kanalu ćemo gledati mečeve fudbalske selekcije BiH?!

POTPISAN SPORAZUM

Danas je u Sarajevu između BH Telecoma d.d. Sarajevo i Radiotelevizije Bosne i Hercegovine svečano potpisan Memorandum o međusobnoj saradnji na obezbjeđivanju medijskih prava najvažnijih međunarodnih sportskih natjecanja i dostupnosti istih svim građanima Bosne i Hercegovine.

Memorandum o saradnji su potpisali Sedin Kahriman, generalni direktor BH Telecoma i Belmin Karamehmedović, generalni direktor Radiotelevizije Bosne i Hercegovine.

Potpisivanje ovog dokumenta je rezultat prethodno iskazane obostrane spremnosti BH Telecoma i BHRT-a na saradnju, kako bi obezbijedili medijska prava na emitovanje sportskih natjecanja i to na način da najznačajnija međunarodna nogometna natjecanja budu dostupna svim građanima Bosne i Hercegovine bez posebne naknade, kako je to i propisano Zakonom o Javnom radio-televizijskom servisu Bosne i Hercegovine. Osim što je od značaja za ukupnu javnost Bosne i Hercegovine, ova saradnja ima za cilj i veću promociju fudbala kao najatraktivnijeg sporta, ali i promociju svih bosanskohercegovačkih sportista i sporta u BiH u cjelini.

Potpisivanju Memoranduma o razumijevanju i međusobnoj saradnji prethodilo je zajedničko učešće BHRT-a i BH Telecoma na Tenderu, nakon čega je uslijedilo zaključivanje ugovora sa UEFA-om o otkupu medijskih prava za utakmice Nogometne reprezentacije BiH u okviru UEFA Lige nacija za period 2022-2028, Evropske kvalifikacije za UEFA EURO 2024, FIFA Svjetsko prvenstvo 2026 i UEFA EURO 2028 i medijska prava za prenos prijateljskih utakmica naše fudbalske reprezentacije u periodu 2022-2028.

„BH Telecom kao dokazani lider na bosanskohercegovačkom tržištu u ponudi telekomunikacijskih usluga, pa i multimedijalnih usluga, kao što je javnosti poznato, kontinuirano nastoji obezbijediti najkvalitetniji sportski sadržaj svojim korisnicima, a ovaj put, u saradnji sa BHRT-om, i svim građanima BiH. Sva ugovorena takmičenja, tj. utakmice, će biti emitovane na kanalu BHT1, s tim da će BH Telecom svojim korisnicima omogućiti praćenje utakmica uživo i putem svog MY TV servisa, kao i putem Moja webTV usluge/aplikacije, čime će BH Telecom dodatno obogatiti svoju ponudu i unaprijediti iskustvo svojih korisnika, što je jedan od strateških ciljeva kompanije. Potpisivanje ovog memoranduma je istovremeno i podrška BH Telecoma Radioteleviziji BiH i njenom nesmetanom radu, produkciji i emitovanju TV i radio programa državne radiotelevizije, čime još jednom pokazujemo svoju privrženost državi Bosni i Hercegovini i njenim građanima“, izjavio je Sedin Kahriman, generalni direktor BH Telecoma.

BHRT i BH Telecom stupili su u partnerstvo s ciljem da utakmice nogometne reprezentacije BiH i najvažnijih fudbalskih takmičenja, kao i drugih međunarodnih takmičenja vrate na ekrane svih građana BiH bez ikakve dodatne naknade, za razliku od prethodne sezone međunarodnih takmičenja. Danas potpisanim Memorandumom o razumijevanju i međusobnoj saradnji izražena je i namjera da se saradnja između BH Telecoma i Radio televizije Bosne i Hercegovine proširi i na druga najznačajnija fudbalska takmičenja koja nas očekuju, o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena.

“Zaista je veliko zadovoljstvo upoznati javnost s činjenicom da se nogometna reprezentacija BiH vraća na program BHRT-a i na platforme BH Telecoma. Ovakav poduhvat, posebno ako uzmemo u obzir sve ono što se dešava s javnim servisom BiH u posljednje vrijeme, ne bi bio moguć bez BH Telecoma i menadžmenta najjačeg telekom operatera u BiH predvođenog gospodinom Sedinom Kahrimanom. Navikli smo na izuzetno dobru saradnju s ovom uspješnom kompanijom i na njihovu veliku podršku BHRT-u, jer važno je istaknuti da su se u BH Telecomu i ovaj put, osim ekonomskih razloga, kod izbora partnera u ovom projektu, pored poslovnog kredibiliteta, sasvim sigurno vodili i motivima podrške opstanku i postojanju javnog medijskog servisa Bosne i Hercegovine. To je nešto što će BHRT itekako znati da cijeni u vremenu koje dolazi. Naš zajednički uspjeh je još veći kad znamo da su mnogo bogatiji javni servisi u Evropi i našem bližem okuženju izgubili bitku s komercijalnim kućama za otkup TV prava na njihove reprezentacije. Neki su ovu cijelu priču iz perspektive BHRT nazvali povratkom otpisanih, a na nama je da sa našim poslovnim partnerima i prijateljima iz BH Telecoma gledateljima BHT 1, slušateljima BH Radija 1 i korisnicima usluga najkvalitetnijeg telekom operatera u BiH, ali i šire, dokažemo i pokažemo da se nogometna reprezentacija vratila na pravo mjesto. Cilj BHRT-a i BH Telecoma je da, prije svega, oni budu zadovoljni svim sadržajima koje ćemo im ponuditi u praćenju nastupa reprezentacije u sportu koji predstavlja najvažniju sporednu stvar na svijetu”, rekao je Belmin Karamehmedović, generalni direktor Radiotelevizije Bosne i Hercegovine na današnjoj pres- konferenciji.

VEZANE VIJESTI

BIVŠI SELEKTOR

Baždarević: J*bo ga ti šta ćeš na utakmici ako si protiv Saveza!

SELEKTOR BIH

Savo Milošević brzo zaboravio Ukrajinu, zapjevao u Beogradu!

ETNO SELO STANIŠIĆI

Kadetska reprezentacija BiH slavila protiv Bjelorusije!

KADETI

Kadetska reprezentacija BiH pregažena od Poljske

BIVŠI REPREZENTATIVAC

Zukanović odbio VIP ulaznicu od Saveza, ide na tribine sa Fanaticosima!

PROMO

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori