KOMENTAR

Mnogo nelogičnosti na spisku: Je li otkucalo Starčeviću na klupi U21 BiH?

SPISAK ZA LUKSEMBURG I ITALIJU

Selektor U21 reprezentacije Bosne i Hercegovine Slobodan Starčević odabrao je igrače na koje će računati u martovskim duelima protiv Luksemburga i Italije.

Na spisku se nalaze:

Nikola Ćetković (Borac), Belmin Dizdarević (Sarajevo), Bakir Brajlović (Tuzla City), Đorđe Milojević (Borac), Adrian Leon Barišić (Frosinone Calcio, Italija), Jovan Pavlović (Rudar Prijedor), Nenad Nikić (Radnik), Jasmin Osmić (Sloboda), Vedad Radonja (AEK, Grčka), Marko Kujundžić (Borac), Luka Malić (Željezničar), Igor Savić (Zrinjski), Amar Begić (Borac), Andrej Đokanović (Sarajevo), Jovan Ilić (Proleter Novi Sad, Srbija), Amar Tahrić (Sered, Slovačka), Ivan Bašić (Zrinjski), Armin Hodžić (Željezničar), Milan Savić (Čukarički, Srbija), Alen Dejanović (Velež), Ajdin Hasić (Ümraniyespor, Turska), Belmin Mešinović (Tuzla City), David Čavić (Borac), Anes Mašić (Posušje), Amar Memić (Bravo, Slovenija), Daniel Lukić (Široki Brijeg).

Na spisku možemo primijetiti mnogo nelogičnih poteza, a jedan od takvih je svakako pozivanje već dugo povrijeđenog Ajdina Hasića, iako se radi, bez sumnje, o jednom od najtalentovanijih bh. mladih igrača.

Amar Tahrić je za Sered u 2022. godini odigrao devet minuta (osam protiv Žiline i minutu protiv Trnave), dok napadač Posušja Anes Mašić, kao napadač, nije postigao niti jedan gol na 12 utakmica u Premijer ligi BiH na kojima je nastupio ove sezone.

Uzmimo za primjer Esmira Hasukića iz Radnika koji je na 17 utakmica u Premijer ligi postigao gol i upisao asistenciju. Više i utakmica i golova i asisencija, pa je nejasno po kojem je kriteriju Mašić zauzeo mjesto ispred njega.

David Čavić iz Borca nema niti jednu odigranu minutu u banjalučkom klubu.

S druge strane, s pravom se možemo zapitati kako se ignoriše Dal Varešanović koji je bio i kod Gorana Sablića, a i sada je kod Aleksandra Vasoskog standardan u dresu FK Sarajevo.

Pitanje je i zašto nema Azura Aljkanovića, golmana Zvijezde koji je započeo kvalifikacije utakmicom protiv Crne Gore, a standardno je nakon toga branio i na turniru u Zagrebu, da bi naprosto bio prekrižen.

Da stvar po Slobodana Starčevića bude gora, na ruku mu ne idu ni rezultati koje (ne) pravi. U grupi F kvalifikacija za Evropsko prvenstvo nalazimo se tek na četvrtom mjestu poslije sedam odigranih utakmica sa samo osam osvojenih bodova uz gol razliku 8:12.

Ispred nas su Švedska, Italija i Republika Irska, za vratom nam sa sedam bodova diše Crna Gora, dok je Luksemburg posljednji sa samo jednim bodom.

Osam bodova skupili smo s dvije pobjede protiv Crne Gore (2:1) i Luksemburga (0:2), te remijima s Crnom Gorom (0:0) i Švedskom (1:1), a upisali smo tri poraza - od Irske (0:2), Italije (1:2) i Švedske (4:0).

Da li je vrijeme Slobodana Starčevića na klupi U21 reprezentacije BiH otkucalo, presudite sami.

Inače, igrači će se okupiti 21. marta na Ilidži, 25. marta na Grbavici dočekujemo Luksemburg, a četiri dana kasnije gostovat ćemo kod Italije.

VEZANE VIJESTI

PROMJENE

KRAJ AGONIJE: Starčević više nije selektor mlade reprezentacije BiH!

MAKEDONIJA

Novi poraz mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine!

MAKEDONIJA

Starčević: Igrači na pripremama pokazuje ozbiljnost i kvalitet!

ITALIJA

NA ZAPADU NIŠTA NOVO: Poraz mlade selekcije BiH od Italije!

KVALIFIKACIJE ZA EP

MLADI 'ZMAJEVI' NA GRBAVICI: Mogu li svladati Luksemburg?

PROMO

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori