TV PRAVA

OTPADA NOVA BH: Zmajeve narednih 6 godina gledamo na drugom kanalu?

BLIZU SU DOGOVORA

Nogometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine u narednih šest godina mogli bismo gledati na BHRT-u za razliku od posljednjih godina, kad su sve utakmice naših najboljih nogometaša bile prenošene na televiziji Nova BH.

BHRT, odnosno javni servis zajedno s BH Telecomom je na pragu dogovora s UEFA-om o TV pravima za šest godina i to od 2022. do 2028.

Na upit u BH Telecomu su kazali kako s obzirom na to da je procedura još u toku, u ovom trenutku ne mogu iznositi informacije u javnost.

Do sada je TV prava na utakmice Zmajeva imao SportKlub, odnosno Nova BH, ali je ugovor istekao s posljednjim utakmicama u prošloj godini.

UEFA je koncem 2021. godine objavila konkurs za TV prava od 2022. do 2028. godine, a on uključuje kvalifikacije za EURO 2024 i 2028 i glavni turnir Europskog prvenstva, EURO kvalifikacije za SP 2026 te Ligu Nacija u sezonama 2022/2023., 2024/2025. i 2026/2027.

Finansijski detalji potencijalnog dogovora još nisu poznati.

Nogometna reprezentacija BiH prvu utakmicu u 2022. godini igrat će protiv Gruzije 25. marta na domaćem terenu. Četiri dana nakon toga Zmajevi će igrati protiv Luksemburga, također na domaćem terenu, piše Klix.ba.

VEZANE VIJESTI

MOSTAR

POPUT RAZGLEDNICE: Teren u Vrapčićima izazvao oduševljenje!

TRANSFER VIJESTI

SLUŽBENO: Velež doveo novo pojačanje iz HNL-a!

MOSTAR

VRAĆAJU SE ROĐENI: Mostarski Crveni obavili prozivku!

MOSTAR

Kompletiran stručni štab mostarskog Veleža!

MOSTAR

NOVA UPRAVA: Velež najavio radove na Areni Rođeni!

PROMO

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori