CAS

Mladost se vraća u Premijer ligu? Evo kako teče spor između njih i N/FSBiH

SUD U LOZANI

Prvi čovjek Mladosti iz Doboja kod Kaknja koja je prethodne sezone administrativnom odlukom NFSBiH izbačena iz Premijer lige Mensur Mušija u razgovoru za “Faktor” rekao je u kojem je sada stanju proces njihove tužbe prema Savezu.

“Ispoštovali smo rokove i uputili tužbu na adresu ‘CAS-u’. Fudbalski savez Bosne i Hercegovine je u međuvremenu poslao odgovor na tužbu i tražili su da se odluka donese bez svjedoka. Iz Saveza smatraju kako niko osim njih nije nadležan za ovaj slučaj. Čak ni ‘CAS’. Smatraju da mogu raditi šta oni hoće. Međutim, naši svjedoci su prihvaćeni i u novembru će oni biti ispitani posredstvom videolinka” – rekao je Mušija, pa zaključio:

“Očekujemo pozitivan ishod, vjerujemo u pravdu i mislimo da će se sve riješiti na pozitivan način”.

Ove sezone Mladost se ne može pohvaliti dobrim rezultatima u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine, s obzirom da se klub iz Doboja kod Kaknja nakon 11 odigranih kola nalazi na posljednjem mjestu tabele sa šest osvojenih bodova.

Ipak, prema informacijama koje ima portal Kakanjinfo, samim tim da će se moći izjasniti svjedoci u vezi samog slučaja, tim u jednu ruku Mensur Mušija i Mladost vode sa 1:0 protiv Saveza. Kako će se završiti ova utakmica ostaje da se u skorije vrijeme vidi i sazna šta je konačna olduka.

Prema saznanjima portala BHFudbal.ba, Kakanjci očekuju da dobiju odštetu za igrače koji su besplatno otišli nakon ispadanja iz lige, te povratak u Premijer ligu BiH. To bi značilo da bi ove sezone iz Premijer lige ispala tri kluba.

VEZANE VIJESTI

LIGA NACIJA

Dolaze milioni u Savez BiH, poznati iznosi za učešće u Ligi nacija A!

ZAVRŠEN JESENJI DIO

Ko je najveće iznenađenje, a ko razočarenje u Premijer ligi BiH?

BIVŠI SELEKTOR

TEŠKE OPTUŽBE KODRE: Zeljković je tražio da zovem njegove igrače!

POMALO O SVEMU

ANALIZA: Zna li reprezentacija BiH kako dalje?

BARAŽ U MARTU

Savezu ide pravo bogatstvo ako BiH izbori EURO kroz baraž!

PROMO

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

Novo u Meridianu: Kladi se da li će neki igrač dobiti žuti karton!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori