24.3.2018

Xherdan Shaqiri objavom zapalio Albance diljem svijeta

Objavljeno : 01-12-2017 20:43h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Jedan od najboljih nogometaša švicarske nogometne reprezentacije, Albanac Xherdan Shaqiri, oglasio se na društvenim mrežama i istaknuo kako mu se jako sviđa žrijeb skupine E SP-a u Rusiji, koji se održao u petak poslijepodne. Naravno, objavom je zapalio svoje fanove koji su, očekivano, udarili pod – Srbima!

Ples kuglica u Moskvi smjestio je u grupu E reprezentacije Brazila, Švicarske, Kostarike i Srbije. Albanac Xherdan Shaqiri, nogometaš rodom s Kosova (Gnjilani) oglasio se putem svog Instagram profila, objavio fotografiju sebe kako gleda prema imenima momčadi u svojoj grupi, uz komentar:

“Hmmm, sviđa mi se ovaj ždrijeb. A vama? Spreman sam za sljedeće ljeto i za moje drugo SP!”, napisao je Shaqiri.

To je, naravno, izazvalo reakciju Albanaca i Srba koji se, blago rečeno, ne – podnose! Svi znamo kakva netrepeljivost vlada između Albanaca i Srba koje je, otvoreno ili latentno, trajalo tokom čitavog 20. stoljeća više puta prerastajući i u oružani sukob.

“Uništi te četnike”, “je*eš Srbiju”, “Kosovo je Albanija”, “moraš pobijediti za svoju zemlju i za svoje ljude”, “ispraši Srbima gu*ice”,samo su neki od komentara uglavnom Albanaca na račun njegovog posta. Albanci su Srbe obasuli uvredama.

Tagovi: Xherdan Shaqiri