20.8.2019

TI SI HEROJ: Meris Memić spasio život protivniku!

Objavljeno : 07-05-2019 20:00h Objavio: BHFudbal.ba (A.P)

Bivši nogometaš Veleža, Meris Memić prošle godine svoj nogometni put nastavio je u Njemačkoj, a ove sezone od januara brani boje Lünena.

A upravo je prije nekoliko dana Memić dospio u žižu njemačke javnosti, zbog svoje brze reakcije. Naime, njegov Lünen igrao je protiv Iserlohna, ali sve je zasnijela strašna povreda nogometaša Iserlohna.

Nogometaš Johannes Zottl u jednom trenutku utakmice udario je glavom od zid i izgubio svijest, a najbrži u pružanju pomoći je bio Memić. On je odmah dotrčao do povrijeđenog Zottla, kojem su disajni putevi bili blokirani, te je uspio da izvadio njegov jezik i spasi mu život.

„Odmah sam znao šta se dešava, jer sam vidio da je Johannes ležao na zemlji i nije se pomaknuo. Kada sam mu vidio usta zatvorena, znao sam da mu moram nekako pomoći, na kraju, na sreću, uspio sam izvući jezik. Bio sam uplašen, jer nikada nisam učinio ništa slično, ali mi je drago što sam mu mogao pomoći na ovaj način“, rekao je Memić, koji je u prošlosti i sam imao sličan problem:

„Mislim da su sekunde bile presudne. U prošlosti sam dvaput progutao svoj jezik. Možda mi je to iskustvo dalo snage da mu pomognem“.

Johannes Zottl otpušten je iz bolnice, a njegovo zdravstveno stanje je stabilno. Kakav potez je uradio Memić govori i činjenica da je Zottlova familija uputila pismo zahvale bh. nogometašu.

“Ti si heroj”

“Dragi Meris Memić, u ime Johna i cijele naše porodice, želimo da vam se zahvalimo na hrabrom i uzornom ponašanju u petak uvečer. Vjerovatno ste spasili život našeg sina, vi ste heroj u našim očima. U sadašnjem trenutku, nije očigledno da protivnik ima hrabrosti da odmah pomogne povređenom. Ali moramo biti svjesni moći sporta i drugarstva. Svaki tim može biti ponosan što ima takvu osobu u svom timu. Uvek ćete biti dobrodošli u našoj porodici “, napisano je u pismu upućenom „heroju“ Memiću.

Tagovi: Meris Memić  SV Lünen