20.2.2020

SPEKTAKL U NAJAVI: Finale turnira na Gubavici!

Objavljeno : 17-08-2019 09:28h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Nakon odigravanja grupne faze, osmine finala, četvrtfinala i polufinala došao je red i na samu završnicu malonogometnog turnira na Gubavici.

Finalna večer je spojila dvije najbolje ekipe na turniru sa jedne strane ekipu Club Arta kao apsolutnog favorita predvođenog Galićem, Kahvedžićem, Lazarevićem, Aladžićem, Radmilovićem a sa druge strane ekipu Autoškole Zemir i Zlatko koja u svojim redovima ima veoma dobrog Šunjića, Pervana, Sutona te Boškovića te potpomognuti mnogim mladim nadama futsala.

Sutra se igra zanimljiva utakmica sa početkom u 22:10h.

Međutim, da se vratimo retrospektivom na početak.

Prva utakmica je zakazana za 19:45h a u finalu pionirskog dijela turnira sastaju se ekipe Škola Fudbala Lider te Sportsko Društvo Dubravka. Ove dvije ekipe u prvom dijelu turnira su se susrele već jednom te će im ovo biti sraz ali i veoma dobra provjera pred ligaška takmičenja.

Na drugoj utakmici se sastaju seniori, za treće mjesto ekipe Kočina za koju nastupaju braća Kozarić, Skuhan, Miličević i ostali poznati igrači koji su na polufinalnoj večeri izgubili od ekipe Autoškole Zemir i Zlatko. Njihov protivnik je ekipa Interprodukta koja je skinula skalp skoro svim velikim ekipama, a predvođeni dobrim golmanom Lipovcem te Anerom Rahićem kao najboljim strijelcem sigurno je da neće biti bez odgovora.

Na trećoj utakmici u 21:10h u kategoriji juniora finalnu utakmicu igraju ekipe Autoprevoz Šuta i Hangover. Ekipa Autoprevoz Šute brani titulu i ispred sebe imaju veoma težak zadatak u vidu ekipe Hangover koju predvodi Josip Buntić. Uvijek je teško bilo odbraniti titulu ali ekipa Autoprevoza je sjajna ekipa i sutra ćemo dobiti odgovor na ovo pitanje.

Nakon toga ide u 22:10h intoniranje himne te finalna utakmica. Organizator je obezbjedio bogatu tombolu te vas ovim putem sve poziva na završnicu turnira. Nakon finalne utakmice održati će se dodjela zahvalnica i diploma najboljim ekipama. Bolji poziv ne može biti.

Također organizator sprema iznenađenje za vrijeme intoniranja himne. Sutra se spušta zavjesa na još jedan malonogometni turnir koji se održao tradicionalno sedamnaesti put na Gubavici.

Tagovi: Futsal  Gubavica