22.1.2020

SPEKTAKL U KRAJINI: Humane zvijezde dolaze u Sanicu

Objavljeno : 21-07-2019 13:57h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Niko ne dočekuje goste kao Krajišnici. “Dani otvorenih” vrata za goste traju preko cijele godine. Tako je u Bihaću, Bosanskoj Krupi, Kladuši, Bosanskom Petrovcu, Cazinu, Bužimu, Bosanskoj Otoci, S. Mostu…

Krajina je najljepši dio Bosne i Hercegovine, reći će vam svako ko je barem jednom bio u Unsko Sanskom kantonu. I neće pogriješiti. Ljepših rijeka od krajiških na svijetu nema.

Krajina i Unsko Sanski kanton, možda je za centre moći slijepo crijevo, ali ne i za “Humane zvijezde” . Bivši asovi, koji su nosili dres reprezentacije BiH i vodećih bh.klubova, sportski novinari, estradni umjetnici, treneri dolaze u Ključ i Sanicu. Da obilježe 60.godina postojanja nogometnog kluba Omladinac.

Sve je spremno za sportsko zabavni spektakl. Na poziv ažurnog i sportski orjentiranog Nedžada Zukanovića, načelnika Ključa, na rođendan Omladinca dolaze, između ostalih, Vlatko Glavaš, proslavljeni bh.reprezentativac, kapetan bundesligaške Fortune i reprezentacije, zatim Senad Brkić, Kenal Alispahić, Nermin Šabić, Vule Trivunović, Vladan Grujić, Borče Sredojević, Aldin Đidić, Almir Turković, Rusmir Cviko, Senad Repuh, Muhamed Zejnilhodžić, Ajdin Maksumić i drugi… Za “Humane zvijezde” igrat će još najbolji nogometaši na estradi Nihad Alibegović, Denijal Ahmetović, Mujo Isanović, Adnan Nezirov… U ekipi će biti i Mirsad Halilović, Adnan Granilo, Halim Stupac..

“Dream team”, koji će s klupe voditi Sinan Sinanović, novinar koji je s Glavašem od prvog dana uz reprezentaciju, činit će još sportski novinari Emir Tabaković, Muhamed Bikić, Rešad Mamela, Kenan Cinac i drugi…

“Iako je vrijeme odmora, premda imamo radnih i porodičnih obaveza, poziv gospodina Nedžada Zukanovića nismo mogli odbiti. Krajina je srce Bosne i Hercegovine. Humane zvijezde igraju po cijeloj BiH, a meni posebno zadovoljstvo čini svaki dolazak u Krajinu”- , izjavio je Vlatko Glavaš, koji je s reprezentacijom bio od Dizeldorfa, Kalamate do Brazila.

Nastup Humanih zvijezda u Sanici podržao je Amel Tuka, najbolji bh.atletičar BiH svih vremena i jedan od najboljih u svijetu.

“Sve dok ne završi svjetsko atletsko prvenstvo, ja sam na pripremama. Trenutno sam u Italiji. Ne mogu obećati, ali ću pokušati doći u Sanicu. Zbog Krajišnika, zbog sjajnih ljudi i radi jubileja Omladinca želio bih silno doći. Domaćinu, klubu slavljeniku, svim ljudima koji organizuju spektal čestitam na jubileju, sa željom da sve protekne u najboljem redu”, poručio je iz Verone Amel Tuka, ponos BiH, sportski ambasador Bosne i Hercegovine.

Tokom cijelog dana na stadionu Omladinca smjenjivat će se nogometni timovi, a poslastica dana je u 17 sati, kada se sastaju veterani Omladinca i Humane zvijezde. Svi putevi vode u Krajinu, Sanicu, na stadion šezdesetogodišnjeg “mladića” Omladinca. Nakon utakmice je gala večera kada na scenu stupaju Alibegović, Ahmetović, Isanović, Nezirov… Dođite u Krajinu i uživajte u majstorijama Varešanovića, Turkovića, Glavaša, Brkića,.Đidića…