20.3.2018

Renomirani stručnjak Jan Kleiner u posjeti Bordo klubu

Objavljeno : 04-12-2017 10:30h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Fudbalski klub Sarajevo ugostio je renomiranog stručnjaka za sportsko pravo, advokata sa adresom u Švicarskoj, Jana Kleinera.

Pomenuti pravnik, dugi niz godina radio je u UEFA-i i FIFA-i, te je i danas uključen u rad krovnih kuća svjetskog i evropskog fudbala kao stručni savjetnik. Postao je međunarodno poznat po tome što je bio glavni advokat UEFA-e u slučaju prekinute utakmice između Srbije i Albanije.

Kleiner je boravio u posjeti FK Sarajevo, kako bi održao edukativno predavanje za sve polaznike Akademije FKS o pravima profesionalnih sportista, vrstama ugovora, odnosu prema matičnom klubu, te njihovim pravima i obavezama kada su u pitanju međunarodni pravni standardni za sportiste.

Zanimljivo predavanje bilo je od velike koristi bordo dječacima, koji su pored domaćih pravnih okvira, sa kojima su dobro upoznati od strane pravne službe FK Sarajevo, dobili i nove informacije i znanja iz međunarodnih pravnih odnosa za profesionalne sportiste.

“Drago nam je što smo imali priliku da poslušamo predavanje Kleinera i smatram da je bilo jako korisno za naše dječake. Svaki fudbaler se mora zanimati za svoju karijeru gledajući sve aspekte. Pored sportskog načina života, treninga i školskog obrzovanja dodatne edukacije su uvijek dobro došle i korisne za svakog pojedinca. Prateći trenažni proces, nastojimo često organizovati edukacije za polaznike Akademije FK Sarajevo, što je sastavni dio našeg plana i programa.”, rekao je Sanjin Alagić, Šef Akademije.

U toku svog boravka, Kleiner je posjetio i prostorije FK Sarajevo, gdje je obavio radni sastanak sa pravnom službom Bordo kluba.