24.3.2018

‘Poznajem ga jako dobro, nikada to ne bi napravio’

Objavljeno : 03-12-2017 18:19h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Barcelonin napadač Luis Suarez smatra da njegov nekadašnji suigrač Neymar nikada neće zaigrati za Real Madrid.

Brazilski nogometaš Neymar srušio je ljetos svjetski rekord kada je uz odštetu od čak 222 miliona eura prešao iz Barcelone u PSG. Za mnoge je njegov odlazak iz Barcelone bio ogromno iznenađenje, mnogima ni danas nije jasno zašto se 25-godišnji napadač odlučio na takav korak.

“Neymar je odrasla osoba i potpuno je svjestan odluke koju je donio. Zasigurno mu je to bilo bolno jer je bio sretan ovdje. Ali svi moramo prihvatiti da mu je trebao novi izazov. To je razumljiva odluka koju je donio s obitelji. Ništa mu ne zamjeram, osjećam samo divljenje i ljubav prema njemu zbog svega što je dao klubu i zbog odnosa koji smo imali prijašnjih godina”, naglasio je u intervjuu za Marcu Luis Suarez.

Vrlo brzo nakon njegova prelaska u PSG počelo se spekulirati da se Neymar tamo neće dugo zadržati i da bi već sljedeće ljeto mogao pojačati najvećeg Barceloninog rivala Real Madrid. “Uopće ne vjerujem u to. Iskreno, ne vidim kako bi se to moglo dogoditi. Znam kakav je Neymar, znam koliko voli Barcelonu i svoje bivše suigrače. Ne vidim mogućnost da zaigra za Real Madrid”, dodao je urugvajski napadač.

Tagovi: Luis Suarez  Neymar