27.1.2020

PORUKA SIMEUNOVIĆA: Velež ću udaljiti od Premijer lige!

Objavljeno : 08-04-2019 13:06h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Proteklog vikenda odigrane su utakmice 21. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine nakon kojeg se “zakuhalo” u borbi za prvo mjesto, odnosno ulazak u Premijer ligu.

Aktualni lider premijerligaške karavane, mostarski Velež, minimalno je poražen na gostovanju u Gradačcu (1:0), dok je drugoplasirani Olimpik na Otoci opravdao ulogu favorita u duelu sa Metallegheom (3:0) pa se tako bodovna prednost Rođenih istopila na jedan bod.

No, kako to godinama biva u Prvoj ligi Federacije, i nakon ovog kola malo će se pisati o fudbalu, dobroj i lošoj formi neke od ekipa, a mnogo više će se bh. mediji baviti “nečasnim radnjama” neke od ekipa.

Tako i ovaj put u centru pažnje nije sasvim zaslužena pobjeda Zvijezde nad po mnogima najboljom ekipom u ligi, ili pak ubjedljiv trijumf Goražda nad Novim Travnikom (5:0), nego navodna prepiska između igrača Metalleghea Denija Simeunovića i Stefana Bulića.

Iz prepiske koju je objavilo Udruženje građana Mostarski Rođeni može se zaključiti da je jučerašnji duel Olimpika i Metalleghea naštiman.

Tim povodom SportSport.ba je kontaktirao pomenutog Simeunovića koji je istakao da se radi o “namještaljci”, kao i to da će zbog kaljanja ugleda poduzeti sve pravne mjere kako bi stvari doveo na čistac.

“Šta da vam kažem. Ustanem se jutros i imam što vidjeti. Mislio sam da se radi o nekoj šali. Razočaran sam, ali i ljut u isto vrijeme i ne mogu da shvatim da postoji neko na ovom svijetu ko se može i smije igrati sa ovakvim stvarima, odnosno sa životom jednog sportaša. U bh. nogometu sam dugo godina i prvi put se susrećem sa ovakvim stvarima. Pošten sam i normalan čovjek, imam ženu i dijete koji žive u Mostaru i ne pada mi na pamet da se uvlačim u ovakve dječije igre. Moj posao je nogomet i kroz nogomet se borim da svojoj porodici osiguram normalan život”, ističe Simeunović za SportSport.ba pa dodaje:

“U navodnoj prepisci koja je objavljena i koja me u najmanju ruku šokirala piše sastav koji nije tačan, zatim piše rezultat poluvremena koji nije tačan i što je najsmješnije od svega navodno se kunem Allahom. Zovem se Deni Simeunović, poštujem sve ljude, ali svako ko me poznaje zna vrlo dobro da Allaha nisam spomenuo niti u jednom kontekstu. Ovo su dovoljni dokazi da su amateri napravili lažnu prepisku i mogu im poručiti da se drugi put malo bolje potrude”.

U svojoj karijeri Simeunović ja nastupao i za Zrinjski, pa kako sam kaže, svjestan je da ga navijači Veleža i zbog toga ne vole.

“Igrao sam za Zrinjski i imao sam dosta “sukoba” sa navijačima Veleža koji me nikad nisu pretjerano cijenili što je u krajnjem slučaju u sasvim normalno. Protiv Veleža sam uvijek pružao sjajne partije, bio sam motiviran pa mogu razumjeti njihov bijes, no ne mogu shvatiti da se na ovaj način igraju sa mojom karijerom. Što se tiče Stefana mogu reći da ga poznajem kroz nogomet kao i mnogo ostalih igrača. Često smo se zezali na račun Veleža i Zrinjskog i žalosno je da su i njemu ovo uradili navijači Veleža. Iskoristili su naše poznanstvo i namjestili nam igranku, no to govori o njima a ne o nama”, u jednom dahu ističe Simeunović i zatim dodaje:

“Postavio bih pitanje ovim amaterima koji su spremni na sve. Da li sam ja kriv što Velež igra loše, da li sam kriv što ne može pobijediti Goražde i Zvijezdu, da li sam kriv što imaju 2:0 protiv Olimpika pa prokockaju pobjedu. Žalosno je na šta su ljudi sve spremni, no neka budu sigurni da ću se znati odbraniti od ovakvih podmetanja. Metalleghe mi je dao priliku nakon problema koje sam imao u karijeri. Želim njihovo povjerenje iskoristiti maksimalno i želim poručiti da se mnogi klubovi trebaju ugledati na klub iz Jajca, a ne da ih se pokušava oblatiti. Na kraju Veležu i njegovim navijačima mogu poručiti da će im biti pakleno za par sedmica na našem stadionu. Ako budu bolji neka pobjede, a ja mogu samo obećati da ću biti najbolji na terenu i da ću sve učiniti da moj klub pobijedi i samim tim udalji Velež od ulaska u Premijer ligu jer želim da u Mostaru još dugo vlada samo jedan klub, moj Zrinjski”, zaključio je svoju ispovijest igrač Metalleghea.