20.4.2018

‘Platio nam je gorivo i rekao da moramo izgubiti’

Objavljeno : 06-01-2018 12:51h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Holandski igrač rođen u Kninu, Đorđe Pupovac, igrao je tokom karijere za niželigaške klubove u Holandiji i Belgiji, ali i u Premijer ligi BiH.

Pupovac je u 2014. godine došao u Zvijezdu iz Gradačca i tada su mu se počele događati stvari kojima nije mjesto na i oko nogometnih terena.

”Kada sam otišao iz Zvijezde, ostali su mi dužni neki novac, ali nikada nisam otišao po njega, jer se nisam više mogao prepirati. Uvijek se želim skoncentrirati na nogomet, ali u Gradačcu to nije bilo moguće. Zapravo, nije bilo moguće u cijelom bh. nogometu. Ponekad su utakmice bile namještene. U posljednjem kolu smo igrali protiv ekipe koja se borila za ostanak. Kada smo bili blizu stadiona te ekipe, predsjednik njihovog kluba je ušao u naš autobus, platio nam gorivo i rekao da moramo izgubiti 3:1. Ne znam je li potplatio i neke naše igrače, ali izgubili smo baš 3:1”, priča Pupovac, a to se vjerojatno odnosi na utakmicu između Zvijezde i Travnika.

Brzo nakon potpisivanja ugovora počeli su problemi. On je poručio da su tada počele igre uprave kluba kako bi on izborio svoje mjesto u prvih 11.

”Stvari su brzo krenule po zlu. Tjedan dana prije početka lige, predsjednik mi je rekao da nešto nije u redu s mojim papirima i da me još uvijek ne mogu registrirati. Rekao sam to Danijelu Buzovu (op.a. suigrač i prijatelj), a on mi je odgovorio: ‘Slušaj me, ti igraš dobro, ali trener i predsjednik očekuju da ćeš im dati novac ili svoj bonus za natjecanje, kako bi dobio mjesto u prvih 11. Većina igrača to radi ovdje’. Očigledno mnogi igrači tamo plaćaju da igraju u prvoj postavi kako bi bili u središtu pozornosti velikih klubova, ali to je bilo previše za mene i nisam to htio uraditi”, izjavio je Pupovac, između ostaloga, za holandski portal ViceSports.