23.10.2018

‘Nebitno je koje je čovjek rase i kojeg religijskog opredjeljenja!’

Objavljeno : 13-05-2018 12:07h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Svi svjetski mediji prenijeli su riječi koje je trener Jurgen Klopp uputio Mohamedu Salahu na prijemu FWA nagrade za igrača godine…

”Čitam i slušam kako je Salah odličan primjer za Egipat, za Sjevernu Afriku, za širi arapski svijet i za sve muslimane. To je naravno istina, ali Salah mora biti i jest primjer za sve. Nebitno je koje je čovjek rase i kojeg religijskog opredjeljenja, nebitno je u kojoj zemlji ili regiji je rođen. Mo je dobar čovjek i fantastičan igrač. I da dodam, ovo prvo je puno važnije od ovog drugog.”

”On je neko ko predstavlja primjer kako pristupati životu i kako se ponašati prema drugima. Iako je velika zvijezda, na Melwoodu je uvijek nježan i skroman s kim god da razgovara, bili to suigrači ili osoblje kluba.”

”Sva pažnja koja je usmjerena na njega i sva slava, nisu ga promijenile niti 0,01%. Došao je u Liverpool skroman i pristupačan i to je još uvijek isti momak koji večeras dolazi prihvatiti vaše priznanje i nagradu.”

”Mo, jako smo ponosni na tebe i zahvalni smo za sve što si učinio za ovu ekipu. Unaprijed se radujemo mnogim sezonama koje ćemo provesti zajedno u Liverpoolu. Igrač si svjetske klase, stvarno svjetske klase. I ono što je još uzbudljivije, za tebe, za Liverpool i za javnost koja te ima priliku gledati, ti možeš i hoćeš biti još bolji. Moj prijatelju, čestitke.”