5.4.2020

Na humanitarnom turniru za Rusmira prikupljeno 5.144 KM

Objavljeno : 27-01-2020 20:04h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Na jučer održanom humanitarnom turniru u Tešnju koji je organizovan u svrhu prikupljanja sredstava za liječenje Rusmira Muslije prukupljeno je 5.144,55 KM koje će sutra biti uplaćene na račun bolesnog Rusmira.

Treba napomenuti da su veterani TOŠK-a sakupili još 400 KM koje će posebno uplatiti na račun Rusmira Muslije.

“Hvala svima koji su na bilo koji način pomogli i bili dio ove akcije. Imamo potrebu da se zahvalimo ljudima koji su nam izašli u susret, ukoliko smo koga zaboravili, nemojte nam zamjeriti. Hvala Safetu Jašiću i SRC Tešanj koji su nam besplatno ustupili korištenje dvorane, štampariji AgfaPrint na besplatnoj izradi karata, NK TOŠK koji je izašao u susret i sa dvije ekipe učestvovao na turniru. Hvala veteranima TOŠK-a i ekipi Atomaca koji su bili dio ove humane akcije, kao i jučerašnjim sudijama koji su volonterski odradili svoj dio posla. Hvala našem Halidu Fejziću koji je vodio program, te Omladinskom pogonu NK TOŠK čiji su dječaci igrali revijalnu utakmicu. Velike zasluge idu Auto moto klubu Pila Tešanj te Disko klubu Adela, Slastičarni Raffaelo, Urban lounge bar, Caffe bar Rubin, Trgovina Kavazović i frizerski salon NN, kod kojih je bila pretprodaja karata i koji su prikupili dobar dio novca za liječenje Rusmira. Hvala svima koji su prisustvovali jučerašnjem turniru i još jednom pokazali da je Tešanj jedna mala sredina koja ima veliko srce.” – napisao je na svom Facebook profilu, Emir Srkalović, jedan od organizatora humanitarnog turnira.

Pored Emira, organizatori turnira su Armin Sejmenović i Emin Beganović.

Također, pozivamo svakog ko može da se shodno sa svojim mogućnostima odazovu ostalim pokrenutim akcijama za liječenje, kako bi novac bio što prije sakupljen, jer trenutno je Rusmiru svaki dan veoma bitan.

83382265_3679763045374842_5003540525068845056_n