19.8.2019

Manifestacija ”Mini šampioni” okupila 450 dječaka i djevojčica

Objavljeno : 01-06-2019 16:59h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

U Gradskom parku u Doboju, ovogodišnjem domaćinu manifestacije “Mini šampioni” danas se okupilo više od 450 dječaka i djevojčica u igrama zabavnog fudbala, koji na dan finala UEFA Lige šampiona, obučeni u majice finalista Liverpoola i Tottenhama, slave prijateljstvo, različitosti, bezbrižnost i ljepotu fudbala.

Tradicionalno već devet godina organizacija Open Fun Football School Cross Cultures Project Association (OFFS CCPA) iz Sarajeva u gradove širom Bosne i Hercegovine donosi radost na dječija lica dajeći im priliku da igraju grassroots fudbal. Tako je danas u Doboju na 15 stanica zabavnog fudbala sa djecom radilo blizu 100 trenera i asistenata. Osim igranja fudbala, djeca su prisustvovala i nizu kreativnih i edukativnih radionica kroz baby zonu, likovne i muzičke radionice, te radionice posvećene fudbalu, očuvanju životne okoline, zdravoj ishrani, sigurnosti djece u saobraćaju i fer navijanju.

Grad Doboj i Mini šampioni ugostili su djecu iz Grapske, Rudanke, Kotorskog, Teslića, Jelaha, Usore, Zavidovića, Maglaja, Žepča, Kosove, Doboj Juga, Gračanice, Lukavca, Petrova, Doboj Istoka, Banovića, Živinica i Doboja.

Manifestacija “Mini šampioni” se odvija pod direktnim pokroviteljstvom UEFA-e, te uz sponzorsku podršku kompanije Mastercard, Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FS BiH) i grada Doboja sa svojim službama.

„Pod zastavom UEFA-ine parole RESPECT, već duže od dvadeset godina spajamo djecu iz različitih lokalnih zajednica u Bosni i Hercegovini, dajući im samo jedan zadatak, da budu sretna, da se druže i da slave ideju fudbala i fer igre kao jednog od najsnažnijih mostova među ljudima. Grad Doboj nam je pokazao dobro domaćinstvo ove godine i sretni smo da smo Gradski park ispunili igrom više stotina djece”, izjavila je Vildana Delalić Elezović, koordinatorica projekta ”Mini šampioni”, prenosi Anadolu Agency (AA).

Mastercard ponovo je podržao manifestaciju “Mini šampioni”, jer, kako su istakli, ”čvrsto vjeruje u građenje osnove za bolju budućnost kroz podršku aktivnostima namijenjenim najvrjednijem resursu – našoj djeci”.