24.4.2019

LIJEPE VIJESTI: Prosinečki danas izlazi iz bolnice!

Objavljeno : 14-12-2018 11:17h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Selektor BiH Robert Prosinečki danas završava liječenje u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu te će biti pušten kući, saznaje Avaz.

– Selektor Prosinečki prethodnih se dana osjećao dobro, pa je ljekarski tim donio odluku da postoperativni oporavak nastavi kod kuće – ističe isti izvor iz KCUS-a te dodaje da će popularni Robi napustiti bolnicu poslije vizite.

Prvi strateg našeg državnog tima operiran je u dva navrata, zbog problema s divertikulumom tankog crijeva. Hospitaliziran je 22. novembra, dan kasnije je obavljen prvi operativni zahvat, a drugi 1. decembra.

– Nakon operacije tankog crijeva te još jednog korektivnog zahvata, zdravstveno stanje selektora Prosinečkog je stabilno. Prema prvim prognozama, već početkom nove godine bit će spreman za povratak na teren.

Selektor Prosinečki 4. januara će obilježiti prvu godišnjicu na klupi naše reprezentacije, a osam dana kasnije, 12. januara, proslavit će 50. rođendan.

Kao selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine debitirao je 29. januara ove godine, na američkoj turneji protiv SAD (0:0). U ukupno 12 utakmica pod njegovom komandom, zabilježili smo po pet pobjeda i remija te dva poraza. Naš državni tim odveo je u plej-of Lige nacija – grupa B…

Veliki gurman

Robi će iz bolnice prvo svratiti do hotela „Evropa“, gdje je smještena njegova supruga Vlatka, koja je od prvog dana hospitalizacije uz njega.

– Druga stanica mogla bi biti aščinica, jer obožava klepe, a preko glave mu je bolničke hrane – u šali kaže sagovornik iz Nogometnog saveza BiH te dodaje da je selektor veliki gurman, ali će sada morati da pripazi na ishranu.