21.10.2018

Legendarni Baka bio je gost kultne emisije ‘Nedjeljom u 2’

Objavljeno : 10-06-2018 15:51h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Za predstojeće Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji gost emisije “Nedjeljom u dva” bio je legendarni igrač Blaž Slišković – Baka.

Da nije postao nogometaš Baka bi se bavio vožnjom Formule 1. Komentirao je šanse Hrvatske na najvećoj nogometnoj smotri, trenerske uspjehe u BiH, a prisjetio se i svojih igračkih dana. Dotakao se i slučaja Mamić.

Plemići’ su u maju postali prvaci Premijer lige Bosne i Hercegovine – treću sezonu zaredom. “HŠK Zrinjski je jedan od rijetkih klubova gdje igraju igrači svih nacionalnosti i u kome nema opterećenja i zato Zrinjski ima rezultate. Naši navijači su korektni prema svima i to sve je rezultat ovih naših uspjeha”, rekao je 59-godišnji legendarni Bal Slišković Baka.

Trio BMV (Bajević, Marić, Vladić) proglasio je kao najbolje nogometaše iz Mostara, napomenuvši da je Luka Modrić nesumnjivo u Mostaru i među Mostarcima ostavio vječni trag, no Luka nije Mostarac. U bogatoj igračkoj karijeri Slišković je nastupao za Velež, Hajduk, Marseille, Pescaru, Lens, Rennes, a završio ju je 1998. godine u Zrinjskom iz rodnog Mostara. Za reprezentaciju bivše Jugoslavije odigrao je 26 utakmica i zabio je tri gola.