12.11.2019

Jose Mourinho održao lekciju novinarima i otišao!

Objavljeno : 27-08-2018 23:58h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Nogometaši Tottenhama slavili su 3-0 pobjedu na Old Traffordu protiv momčadi Manchester Uniteda, time i nanijeli menadžeru Joseu Mourinhu najuvjerljiviji domaći poraz njegove trenerske karijere.

Portugalac nije bio baš raspoložen. Teško je reći što se sprema Mourinhu koji nakon tri uvodna kola u Premier ligi ima pobjedu i dva poraza te zaostatak od već šest bodova za vodećim, no pjesma Tottenhamovih navijača ‘Dobit ćeš otkaz ujutro’ možda je baš ono što bi moglo uslijediti.

Teško je reći i što je Jose Mourinho mislio kada je nakon poraza ostao neko vrijeme na travnjaku i pljeskao navijačima svog kluba, bez ironije, više kao znak zahvale na podršci. Je li se opraštao od njih ili je u pitanju bilo nešto drugo, saznat će se brzo. Ono što je sasvim očito jest da Mourinho baš i ne uživa u trenutku, a nije mu baš niti ‘sjelo’ jedno pitanje na konferenciji za medije nakon utakmice pa je odjurio iz sobe za druženje s medijima.

“Čekajte da završim. Znate li koji je bio rezultat? 3-0”, govorio je Mourinho držeći tri prsta u zraku pa nastavio objašnjavati što pokazuje:

“Znate li što to znači? 3-0. Ali to isto tako znači tri osvojene Premier lige. Sam sam ih osvojio više nego svih ostalih 19 menadžera zajedno. Ja tri, oni dva”, kazivao je Mourinho sada već na nogama, potom i poentirao ponavljajući jednu te istu riječ više puta očito tražeći – ‘poštovanje’.