18.8.2019

IZDRŽI IZBORNIČE! Prosinečki mora na operaciju!

Objavljeno : 30-01-2019 09:39h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Selektor reprezentacije BiH Robert Prosinečki uskoro će doputovati u Sarajevo, gdje će biti podvrgnut trećem operativnom zahvatu.

Planirani završni hirurški operativni zahvat bit će obavljen do 15. februara – saznaje “Avaz” od izvora iz Nogometnog saveza BiH, što je potvrđeno i u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevo (KCUS), saznaje „Dnevni avaz”.

Prosinečki se po povratku iz Las Palmasa, gdje je državni tim BiH 18. novembra prošle godine odigrao prijateljsku utakmicu protiv Španije (1:0), požalio na bolove u stomaku, nakon čega je 22. novembra hospitaliziran, a dan poslije podvrgnut hirurškom zahvatu zbog problema s divertikulumom tankog crijeva. Operacija je trajala skoro četiri sata i obavio ju je doktor Jusuf Sabanović. Drugi, kraći operativni zahvat obavljen je 1. decembra.

– Treći operativni zahvat ne bi trebao trajati duže od sat, premda je to uvijek nezahvalno prognozirati – kaže izvor “Avaza”.

U NSBiH, ali i KCUS-u, uvjeravaju da će selektor Prosinečki biti spreman voditi naš državni tim u predstojećim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine, koje reprezentacija BiH otvara 23. marta na Grbavici.