16.7.2019

IDE NA BOLJE: Prosinečki ide na liječenje u Zagreb!

Objavljeno : 08-12-2018 16:40h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Zdravstveno stanje selektora ‘Zmajeva’ Roberta Prosinečkog je stabilno, saznaje “Dnevni avaz” u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Intenzivna njega

– Selektor Prosinečki trebao bi u ponedjeljak napustiti intenzivnu njegu Abdominalne hirurgije. Naravno, ako oporavak bude tekao željenim tokom… Više ćemo znati u ponedjeljak, nakon redovne vizite – javlja Avaz.

Prosinečki je, podsjetimo, drugi put operiran prije sedam dana i od tada je smješten na intenzivnu njegu. Prethodno, po povratku iz Las Palmasa, gdje je naš državni tim 18. novembra odigrao prijateljsku utakmicu protiv Španije (0:1), požalio se na bolove u stomaku, nakon čega je 22. novembra hospitaliziran, a dan poslije je podvrgnut hirurškom zahvatu zbog problema s divertikulumom tankog crijeva. Operacija je trajala skoro četiri sata.

– Selektor i njegova porodica jedva čekaju da ga prebace u Zagreb, ali to zavisi od toga kako će biti dalje, odnosno kako će se osjećati. Kako kažu i Robi i članovi njegove porodice, sve se baš oteglo – dodaje isti izvor.

Želi kući

Na pitanje hoće li selektor Prosinečki moći biti premješten u Zagreb već sljedeće sedmice, izvor “Dnevnog avaza” iz KCUS-a odgovara:

– Ne znam, zavisi od toga hoće li to biti moguće izvesti. Normalno je da želi kući.

Maksimalna diskrecija

Informacije o postoperativnom oporavku selektora Prosinečkog i dalje se plasiraju na kašičicu. U NS Bosne i Hercegovine to pravdaju činjenicom da porodica želi maksimalnu diskreciju tako da je posljednje saopćenje objavljeno 4. decembra, tri dana poslije druge operacije.

A, prije toga, vijest o selektorovom postoperativnom oporavku, na zvaničnom sajtu Saveza, objavljena je 27. novembra.

– Posjete selektoru Prosinečkom i dalje su dozvoljene samo užoj porodici.