20.1.2018

Halihodžić: Sramota je kako smo odigrali prvo poluvrijeme

Objavljeno : 12-11-2017 11:59h Objavio: BHFudbal.ba (A.P)

Bh. stručnjak Vahid Halilhodžić narednog ljeta nastupit će sa reprezentacijom Japana na Svjetskom prvenstvu koje će se igrati u Rusiji.

U sklopu priprema za nastup na prvenstvu Japan je odigrao utakmicu sa Brazilom u Lilleu, gdje su poraženi sa 3:1, ali nakon prvog dijela gubili su sa čak 3:0, na šta se Halihodžić najviše osvrnuo i kritikovao svoje igrače.

“Ne znam šta se dešavalo u njihovim glavama u prvom dijelu. To je sramota, ali drugo poluvrijeme mi je dalo malu satisfakciju. Vidio sam mnogo stvari koje se trebaju poboljšati i sigurno je da ćemo napredovati nakon ove utakmice. Drugi dio je bio potpuno drugačiji u odnosu na prvi. Napravio sam nekoliko promjena na poluvremenu i odigrali smo kvalitetnije”

“S vremena na vrijeme bili smo naivni. Kada pogledate drugo poluvrijeme, vidjećete da smo bili izjednačeni. U ovakvim utakmicama mi učimo, Brazil je jednostavno sa druge planete, kada igrate protiv Neymara, Williana, Gabriela Jesusa sve vam je jasno”, rekao je Vahid Halilhodžić.

Poručio je Vaha da bi volio napraviti uspjeh sa Japanom, kao što je to uradio sa Alžirom kada je prošao u osminu finala Svjetskog prvenstva.

“Volio bih to ponoviti čak i više od toga. Sve je moguće u fudbalu. Imamo sedam ili osam mjeseci da radimo i da ispravimo pogrešne stvari.”