16.12.2019

FK Sarajevo posjetilo Dom za djecu bez roditelja!

Objavljeno : 27-11-2019 15:32h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Prvotimci Bordo kluba danas su zajedno sa klupskim predstavnicima posjetili Dom za djecu bez roditeljskog staranja na Bjelavama, gdje su se družili sa mališanima.

Tridesetak dječaka i djevojčica koji su bili u domu u momentu posjete, tokom druženja igračima su pokazali svoje fudbalske vještine.

Igrači su iskoristili posjetu i da pozovu mališane na predstojeću premijerligašku utakmicu koja će se odigrati u subotu, gdje će dječaci i djevojčice imati priliku družiti se sa polaznicima Omladinskog pogona FK Sarajevo.

Današnjom posjetom ozvaničen je početak saradnje Fudbalskog kluba Sarajevo i Doma za djecu bez roditeljskog staranje Bjelave, te je u narednom periodu planiran niz zajedničkih aktivnosti.

“Dom za djecu bez roditeljskog staranja” Sarajevo osnovan je 1900. godine, a trenutno broji približno 90 djece. Djelatnost Doma odnosi se prije svega na pružanje usluga cjelokupnog zbrinjavanja, odgoja, školovanja, zdravstvene zaštite djece bez roditeljskog staranja i djece čiji je razvoj ometan porodičnim prilikama, kao i prihvat trudnica i prvorotkinja sa djecom do šest mjeseci starosti.

Tagovi: FK Sarajevo