22.5.2019

Emotivni Vaha: Ovo je moj grad i ne treba ga dijeliti!

Objavljeno : 14-05-2018 23:52h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

U Mostaru je večeras održana dodjela nagrada Večernjakov pečat.

Za osobu godine nagradu su podijelila četiri selektora rođena u BiH, a to su Vahid Halilhodžić, Zlatko Nalić, Mladen Krstajić i Vladimir Petković.

Popularni Vaha tokom svog govora nekoliko puta je zaplakao.

– Da vam kažem jednu istinu večeras, ja sam poslije 21 godinu došao na Rondo. Bit ću vam iskren da kažem da sam imao razgovore s Jozom Pavkovićem, ali nisam se bojao sastanka s vama ljudima, nego tu sam stanovao….”, kazao je Vahid Halilhodžić nakon čega je briznuo u plač.

-Ovo je moj grad i ne treba ga dijeliti, sva tri naroda moraju naći dijalog, blagostanje jer samo to ova civilizacija traži. Bilo je ružnih stvari, međutim moramo graditi mostove razumijevanja. Ne dozvolite da ponovimo ono što smo doživjeli prije par godina da se to više nikad u ovoj povijesti ne ponovi. Jako sam ponosan što sam iz ovog grada i ove države i ja tu vidim jednu finu budućnost, a vama političara poručujem, nađite taj kompromis jer je praštanje veličina jednog naroda i čovjeka. Nama je suđeno da živimo zajedno i da se veselimo jer samo to od nas čitav svijet traži”, kazao je vidno uzbuđeni i uplakani veliki nogometaš, a danas trener, Vahid Halilhodžić.