3.4.2020

‘Dragonsi’ osvojili Memorijalni turnir u Mostaru!

Objavljeno : 14-08-2019 09:49h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

U finalnoj utakmici IX Memorijalnog turnira u malom fudbalu “Medžid Kerović i Muhamed – Hamo Šunje” za kategoriju U-8 u organizaciji UG “Sinovi Mahale” u Mostaru najbolji su bili članovi Sportske asocijacije “Dragons”.

Mali “Zmajevi”, Nino Avdić, Hajrudin Dizdar, Ahmed Drljević, Orhan Humo, Ali Glamoč, Kenan Krhan, Omer Mušić, Hamza Obradović, Hamza Prguda, Maid Tojaga, Omar Tabaković i Omar Udovičić, predvođeni trenerom Elvirom Tabakovićem su u finalnom susretu savladali ekipu SD “Donja Mahala” rezultatom 3:2.

Strijelci za “Zmajeve” su bili Ali Glamoč i Omer Mušić (2), dok je Emran Salčin postigao dva gola za Mahalu. Najbolji igrač turnira je Omar Tabaković, dok je za najboljeg strijelca proglašen Emran Salčin.

Ovaj turnir “Sinovi Mahale” organizuju već devetu godina u spomen na poginule borce Armije R BiH, Medžida Kerovića i Muhameda – Hamu Šunju. Nastupom na ovom turniru Sportska asocijacija Dragons iz Mostara je krenula sa aktivnostima nakon pauze a voditelj fudbalske sekcije, Adis Obad će od naredne sedmice izvršiti prozivku i krenuti sa pripremama za novu sezonu.

Tagovi: Dragons Mostar