20.3.2018

Donio Borcu titulu: Sad radi na kasi i igra 4. ligu

Objavljeno : 10-08-2017 22:20h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Željezničar i Borac odigraće predstojećeg vikenda derbi 4. kola Premijer lige. Dueli ovih klubova uvijek su izazivali veliku pažnju, a često su odlučivali i o trofejima. Borac je jedinu titulu šampiona Premijer lige BiH osvojio 2011. godine,a pobjedu 1:0, kojom je Borac ovjerio titulu, ostvarili su upravo na Grbavici. Strijelac pobjedonosnog gola bio je Milan Stupar.

On je posljednji strijelac za Borac na stadionu Grbavica.

Sedam godina kasnije Stupar je član ekipe ”13 skojevki” iz Grbavaca, koja je ušla u Područnu ligu Gradiška, što je 4. rang u Republici Srpskoj, a 5. u BiH.
“Lijepo je kada se uz vaše ime veže uspjeh jednog kluba, a meni je Borac pružio mnogo toga. U timu je i sada nekoliko igrača s kojima sam dijelio svlačionicu, a Borcu bih poželio sreću u novoj utakmici. Neka konačno moje ime ne bude vezano za posljednji prvenstveni gol na Grbavici, nadam se da će se negativna tradicija prekinuti i da će se Borac kući vratiti sa sva tri boda”, istakao je Stupar za Blic, koji radi na kasi u jednom supermarketu.

“S Borcem sam osvajao trofeje, igrao u Evropi, u Banjaluci sam upoznao suprugu Maju i ostao da živim u ovom gradu. Ničega toga ne bi bilo bez fudbala i borčevog dresa. Stekao sam i mnogo prijatelja, ne samo među fudbalerima, već i ostalim sportistima, novinarima, navijačima… Posebno bih istakao nekadašnjeg evropskog i svjetskog šampiona u kik-boksu Draženka Ninića, s kojim sam u odličnim odnosima”, dodao je Stupar.