24.6.2019

DEMANT PREPISKE! Stefan Bulić oštro odbacio priču!

Objavljeno : 08-04-2019 13:30h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Sinoć je Udruženje Mostarski Rođeni objavilo navodnu prepisku nogometaša Metalleghea Denija Simeunovića i bivšeg omladinca Rođenih Stefana Bulića, što je izazvalo veliku pažnju bh. sportske javnosti.

Simeunović u objavljenoj prepisci navodi da je utakmica dogovorena, diktira sastav te tvrdi da će Olimpik imati nakon prvog poluvremena vodstvo 2:0.

Tragom tih informacija SportSport.ba je kontaktirao Simeunovića koji je sve navedeno oštro odbacio, a za SportSport.ba je govorio i drugi akter priče, nekadašnji omladinac Veleža Stefan Bulić.

“Šta mogu reći osim da ih sram bude. Više moje glave je grb Veleža. Poznat sam da nemam dlake na jeziku, neću da nikome šutim kada je Velež u pitanju i zbog toga me neko voli, a neko mrzi. Međutim, sigurno je da nikome neću dozvoliti da iznosi laži na moj račun. Sa šest godina me u Velež upisao moj dedo Salko sa svoja dva prijatelja Senadom Kovačićem i Enesom Vukotićem koji je u to vrijeme radio u FK Velež. Poslije rata sam bio prvi dječak u Veležu druge vjeroispovijesti i nisam kao legende našeg kluba mijenjao klubove kao čarape. Upisan sam u Velež i ostat ću mu vjeran do kraja života i to ću da prenesem da svoje dijete jer me tako naučio moj dedo. Kod nas se u porodici to prenosi sa koljena na koljeno i tako će biti”, istakao je Bulić. koji je zatim dodao:

“Ovo do sada nisam želio da kažem, ali jednostavno sa, natjeran da otvorim dušu. Prije nešto više od tri godine dobio sam poziv od druga iz Red Armyja za donaciju u vidu kupovine baklji za Veležov rođendan. Od mene su dobili 1.000 KM oni najbolji navijači Veleža, iskreni iza gola i oni su napravili neviđenu “feštu”, a ja sam bio presretan. Za ove stvari sam uvijek šutio jer nije u redu da se o tome priča, no sada moram da se oglasim jer me nazivaju grobarom Veleža. Opet ću pomoći i Veležu i Red Armyju, jer to radim iz ljubavi. Udruženju čestitam na svemu dobrom što su uradili za Velež jer zaista jesu, ima tu časnih i finih momaka i svaka im čast”.

Bulić ističe i da je angažovao advokata koji će podnijeti prijavu protiv Udruženja Mostarski Rođeni.

“Od danas pa sve dok ne dobijem izvinjenje Udruženje za mene ne postoji. Moj advokat će podnijeti prijavu protiv Udruženja i sve ćemo da riješimo na sudu. Odgovorno tvrdim da sam čist kao suza i kada to dokažem zaražit ću javno izvinjenje. U mojoj sobi iznad moje glave Maid Redžić je nacrtao grb Veleža, te molim Udruženje Mostarski Rođeni da objavi ko još od navijača ima taj grb iznad glave u svojoj sobi. Sram da ih bude”, kaže Bulić te na kraju dodaje.

“Velež volim još više i poručujem vam da glupim forama nikada nećete ljubav ugasiti. Kritikovat ću uvijek ono što smatram da nije dobro kada je Velež u pitanju. Nikada niko nije imao uticaj na mene i neće ni imati”.