26.3.2019

Ćiro poručio Srbima: Pa pička vam materina!

Objavljeno : 04-07-2018 22:11h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Srbija je s velikim očekivanjima došla na ovo Svjetsko prvenstvo. Na velikoj sceni nije je bilo od SP-a 2010. i u Rusiji je očekivala velike stvari.

Počela je dobro. Solidna igra i pobjeda protiv Kostarike navijačima u Srbiji dale su nadu da je napokon došlo vrijeme za pravi rezultat. U drugom kolu protiv Švicarske Srbi su zabili rani gol i dominirali su cijelim prvim poluvremenom. U tim je trenucima izgledalo kako je nokaut faza realnost.

A onda je uslijedio šok za šokom. Švicarska je zabila dva gola, a za Srbiju je posebno bolno bilo to što su ta dva pogotka postigli igrači kosovskog podrijetla Xhaka i Shaqiri, i onda se sve raspalo u taboru Srbije.

S druge strane, Hrvatska je izborila četvrtfinale i ima nevjerojatnu šansu otići čak i do samog finala. U finale vjeruje i Ćiro Blažević, koji je prije tačno 20 godina Hrvatsku odveo do trećeg mjesta na svijetu.

U razgovoru za Kurir Ćiro je u svom stilu objasnio razliku između hrvatske i srpske reprezentacije i žestoko je predbacio istočnim susjedima.

“Pa pička vam materina, imali ste priliku mene angažirati, a niste! S koncentracijom kvalitete koju vi posjedujete, sa Srbijom bih napravio ono što sada radi Hrvatska. Kako sam u mirovini, mogu slobodno dodati onu čuvenu Napoleonovu rečenicu: Bolje četa miševa s lavom na čelu, nego četa lavova s mišem na čelu! Zajebao bih ja sve da sam postao vaš izbornik”, poručio je Ćiro i prisjetio se utakmice protiv Danske.

“Ma, jedva sam ja to odgledao do kraja, ali sve je dobro kad se dobro svrši. A završilo se super po nas. Sad očekujem da Hrvatska postane prvak svijeta. Siguran sam da možemo do samoga kraja nakon što smo ovako prošli Dance. Rusi nas ne mogu zaustaviti, a u finalu želim Brazilce, da i njih bacimo na koljena”, kazao je legendarni Miroslav Ćiro Blažević.