5.4.2020

Amar Osim odbio rukovanje sa Slavkom Petrovićem!

Objavljeno : 22-02-2020 17:08h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Radnik i Željezničar odigrali su bez golova u duelu 20. kola Premijer lige. Trener Željezničara Amar Osim istakao je da je teren bio veoma težak za igru.

– Nije se mnogo toga desilo. Tvrda utakmica u kojoj niko nije pogriješio i samo tako je mogao biti gol. Težak je bio teren, lijepo izgledao, ali nije dobar bio – rekao je Osim.

Najtrofejniji bh. trener dodaje da je njegovoj ekipi nedostajalo nekoliko igrača u Bijeljini.

– Nama je nedostajalo nekoliko igrača, koji bi nam mogli pomoći. Odigrali smo sličnu utakmicu kao prošli put, ali ovaj put nismo izgubili. Trebat će nekoliko kola da se skupimo i uđemo u ritam, jer je prva utakmica uvijek teška. Posebno na ovakvom terenu na kojem ne možemo ubrzati i odraditi što možemo. Za dva ili tri duela se vraćaju neki igrači i nadamo se da će biti bolje. Ovo je bilo premalo u fazi napada i bili smo prejalovi da bismo očekivali nešto više – iskakao je Osim.

Jedna zanimljivost dogodila se poslije utakmice u Bijeljini. Naime, trener Željezničara odbio se rukovati sa Slavkom Petrovićem, razloge nije otkrio ali oni su i više nego jasni. Petrović je tužio Želju i zbog toga tim sa Grbavice nije izašao na evropsku scenu.