11.12.2019

Aldin Turkeš najuspješniji bh. sportista u Švicarskoj!

Objavljeno : 17-11-2019 22:24h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Zajednica “Moja BiH” koju čine bosanska udruženja centralne Švicarske ( BKC Luzern, IBC Zürich, BKC Zug, IZBA Aargau, BKC Kula ) i ove godine u Cirihu organizuje najveću proslavu Dana državnosti BiH u Švicarskoj.

Jedna od ključnih segmenata najveće proslave Dana državnosti BiH u Zapadnoj Evropi je i dodjela priznanja istaknutim Bosancima i Hercegovcima u Švicarskoj koji su dali izuzetan doprinos na raznim poljima djelovanja. U javnom pozivu za dostavu nominacija za dodjelu priznanja pristigao je veliki broj kvalitetnih prijedloga pa je stručni žiri imao zahtjevan zadatak.

Nagradu za sportistu godine dobit će Aldin Turkeš koji je rođen 22. aprila 1996. godine u Zugu (Švicarska). Trenutno igra za FC Lausanne-Sport u drugoj švicarskoj ligi i nalazi se u vrhu strijelaca lige. U karijeri je osim za FC Lausanne-Sport nastupao za FC Rapperswil Jona, Cirih i Vaduz.

Aldin Turkeš je u 2018. godini upisao svoj prvi nastup za mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine, a trebalo mu je samo pet minuta da postigne svoj prvijenac u nacionalnom dresu svoje domovine.

“Čast mi je obavijestiti vas, da ću na obilježavanju Dana državnovnosti Bosne i Hercegovine 23.11.19 u Stadhalle Dietikon primiti nagradu za najuspješnijeg bosanskohercegovačkog sportistu u Švicarskoj za 2019 godinu. Na javnom pozivu sam nominovan za sportistu godine, a stručni žiri je donio odluku da ova nagrada pripane meni. Želim se zahvaliti svima koji su me nominovali i žiriju koji je pored velike konkurencije odlučio da ove godine ja ponesem ovo veliko priznanje. Zahvaljujem se i mojoj porodici, mojim prijateljima i svim Bosancima koji kroz cijelu moju karijeru podržavaju moj rad. Pozivam sve moje prijatelje i porodicu, da 23.11.19 na manifestaciji samnom proslave ovu nagradu” – rekao je Aldin Turkeš.