TRENER FK VELEŽ

Dean Klafurić: Uspjeh će doći ako nam je Velež svima na prvom mjestu!

GOVORIO ZA KLUPSKU TELEVIZIJU

Dean Klafurić preuzeo je Velež nakon odlaska Nedima Jusufbegovića i sa timom napravio odlične rezultate.

U razgovoru za klupsku televiziju Klafurić je govorio o brojnim temama.

“Ja sam zadovoljan. Sretan sam što sam u zadnjem kvartalu godine došao u Velež i mislim da smo ostvarili dobre rezultate. To je ono što najviše zanima u nogometu i na kraju najvažnije je”, rekao je Dean Klafurić na samom početku razgovora.

Dodaje da ima prostora za napredak.

“Uvijek ima stvari u kojima se može napredovati, i to je dobro dok ima prostora za napredak. Znači da možemo biti bolji. Imamo prostora za napredak, i mislim da smo već puno stvari napravili od kako sam ja tu, a najvažnije je da smo svi spremni na to, od nas trenera, uprave, najbitnijih igrača, i naravno radne zajednice koja nam sve to omogućava da možemo raditi. Uspjeh neće donijeti Dean Klafurić u Velež, već će uspjeh doći ako svi zajedno dišemo i radimo u jednom cilju i da nam je Velež na prvom mjestu. Mislim da smo uspjeli da stvorimo timski duh i radnu atmosferu koja je neophodna za stvaranje dobrih rezultata.”

On je čestitao i ljudima koji su prije njega stvarali ekipu na čelu sa trenerom Nedimom Jusufbegovićem.

“Ja moram čestitati ljudima koji su bili prije mene i koji su dovodili igrače. Doveli su karakterne igrače. Zatekao sam radno etičnu disciplinu i pristupu treninzima. Naišao sam na plodno tlo, ja ništa nisam izmislio. To su profili igrači koji odgovaraju moji filozofiji. Ja sam trener koji se prilagođava igračima, i u mnogim klubovima nisam igrao sistemom koji preferiram, iako mislim da sistem igre uopšte nije bitan toliko koliko se predstavlja. Bitni su automatizmi i mehanizmi i bitno je individualno uklopiti igrače u cjelinu. Treba poštovati individualne kvalitete koje su uvijek različite i da se njih uklopi da u timskoj igri daju maksimum u službi timske igre i samo tako se u konačnici izbacuju pojedinci.”

O planovima za zimsku pauzu Klafurić kaže:

“Plan je da se dobro odmorimo i da krenemo dalje u istom ritmu i sa istim idejama i žarom. Možda za nas ova pauza dolazi u pogrešno vrijeme. Da mogu birati, ja bih nastavio prvenstvo jer smo u dobrom trenutku i ritmu. Kondicijski izgledamo dobro, igrači nisu umorni. Takav je kalendar takmičenja. Daćemo sve od sebe da nastavimo u tom ritmu, da nas pauza ne razvodni.”

O pojačanjima nije želio govoriti.

“Svi pratimo ko će doći, otići, kada nema utakmica, da li će ko doći. Postoje ponude za neke naše igrače i to veseli. Za nas je najveće pojačanje je što smo mi produžili ugovore sa igračima i što su oni to radosno prihvatili. Stvorili smo timski duh i zajedništvo i to je za nas najveće pojačanje. Ima puno trenera koji govore, trebaju mi još dva igrača. Ja se nekako vežem uz igrače koje imam, i volim stvarati. Ali, otom-potom. Vidim da se po medijima svašta piše, ali mi ukoliko ćemo nekoga dovoditi, onda ćemo to i objaviti. Stvari koje se pišu po novinama ne treba uzeti zdravo za gotovo.”

Neki od mlađih igrača će možda na posudbu.

“Imamo širok roster. Mladi igrači se najbolje razvijaju kada igraju i tu ćemo procijeniti da li će biti potrebe za pozajmicama. Dobro ćemo razmisliti i vidjećemo da li ćemo ići u tom smjeru.”

O ambicijama Veleža u nastavku sezone kaže:

“Išli smo utakmicu po utakmicu, dan po dan. Tako ćemo se postaviti i dalje. Mi idemo svaku utakmicu sa ciljem da pobijedimo. Kada sam dolazio, dogovorio sam se sa upravom i znamo šta želimo. Ovo što prezentiramo sada je dobro i vidjećemo gdje će nas to dovesti. Mi želimo najbolje u svakoj utakmici, i u prvenstvu i u Kupu. Ja ne mogu obećati ništa, da ćemo igrati Evropu, biti prvaci, osvojiti Kup. Ja to ne mogu obećati. Ja mogu obećati da ćemo nastaviti kvalitetno, predano i srčano raditi u svakoj minuti posla. To je prepoznato ja mislim do sada od navijača.”

VEZANE VIJESTI

NOVI KIKS SUDIJA

TUZLA CITY ŽESTOKO OŠTEĆENA: Poništen je čist gol protiv Veleža!

KUP BIH

Nastavlja se kriza Veleža, Široki Brijeg savladao Rođene!

DEFANZIVAC

Ante Hrkać poručio: Pokazivali smo sjajan nogomet cijelu polusezonu!

BIVŠI SIGRAČ DŽEKE

BOMBA U MOSTARU: Velež dovodi bivšeg fudbalera Rome!

MOSTAR

VELIKO POJAČANJE: Kapiten juniora Dinama potpisao za Velež!

PROMO

Najveće kvote na planeti i najraznovrsnija ponuda za klađenje na Prvu ligu FBiH

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori