CENTRALNI DNEVNIK

Džeko sa Senadom: Pare nisu bitne, odlazak na EURO kruna karijere!

GOSTOVAO NA FACE TV

Ekipa FACE TV na čelu sa Senadom Hadžifejizovićem čuvenu emisiju Centralni Dnevnik snimala je u Istanbulu.

Razlog za posjetu Istanbulu bio je niko drugi nego kapiten naše reprezentacije Edin Džeko, koji je bio specijalni gost posebnog izdanja CD-a.

Na početku o Fenerbahčeu, atmosferi na stadionima, a pričalo se i o Saudijskoj Arabiji.

“Vidjet ćeš u nedjelju (igra se najveći derbi u Turskoj, Fenerbahce – Galatasaray). Nije sve u parama. Mogao sam i prije, bila je i Kina, bilo je ponuda, ali ja to gledam na drugi način, imam jednu karijeru. Hoću da je iskoristim maksimalno da igram na tom većem nivou. Meni je to bio broj jedan. Zato sam došao u Fener, tako da bio mi je cilj da se još uvijek osjećam igrački. Da mogu da igram Evropu. Kada izađeš na stadion, vidjet ćeš o čemu ti pričam. Svaku domaću utakmicu kada izađem, isti mi je osjećaj – nevjerovatan”, rekao je Džeko.

Spomenuo je Džeko i navijače.

“Navijači su baš fanatični, imaju taj period od devet godina gdje nisu osvojili Tursku ligu. Ove godine predsjednik Ali Koc je odlučio napraviti dobru ekipu, Fenerbahce prije nije htio dovoditi “zvijezde”, sada je ipak malo drugačije.”

Edin ne razmišlja o poslu nakon završetka karijere.

“Ne bio htio biti trener, ne razmišljam mnogo o tome, trener je puno gore biti, nemate puno kući, razmišljam o porodici.”

Neizostavna tema bila je i Svjetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu, a poručio je i da bi odlazak na EURO bio kruna karijere.

“Ako budemo igrali kao ove kvalifikacije nema ništa od toga, ja sam uvijek pozitivan, ne želim gledati šta je bilo, fudbal je takva igra svašta se može promijeniti. Treba malo da se napravi neka pozitivna energija oko reprezentacije. Mi nemamo ništa od priče bilo je ovako, onako, mislim da trebaju svi da pomognu da se ta atmosfera napravi, to neće biti lagana utakmica. Ako gledamo naše i njihove igre oni su apsolutni favoriti, ali ne pobjeđuju uvijek favoriti.”

Pričalo se i o selektoru reprezentacije Savi Miloševiću.

“On uspijeva da prebaci pozitivnu energiju na nas igrače što je veoma teško. Ekipa je to prihvatila, iako smo izgubili od Portugala kako smo izgubili, mi sasvim sigurni nismo bili pravi. Želim da zaboravimo sve to i da budemo pravi.”

VEZANE VIJESTI

TURSKA

Trener Fenerbahčea na velikom udaru kritika zbog Edina Džeke!

TURSKA

Džeko postigao 20. gol ove sezone

TURSKA

Fenerbahče istrajao: Strane sudije u VAR sobi na derbi utakmicama!

KONFERENCIJSKA LIGA

Grci od UEFA-e traže kaznu za Džeku zbog njegove provokacije!

TURSKA

Pogledajte 19. gol Edina Džeke u turskoj Super ligi!

PROMO

Najveće kvote na planeti i najraznovrsnija ponuda za klađenje na Prvu ligu FBiH

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori