AUSTRIJA

Sa 27 godina potpisao veliki ugovor, doveo ga bivši trener Dortmunda!

BH. NAPADAČ

Salko Mujanović dokaz je da u fudbalu nikada nije kasno ako radite disciplinovano i predano, jer rad se kad-tad isplati.

Ovaj 27-godišnjak prošao je kroz sve u bh. fudbalu, igrao je i kantonalnu ligu, Drugu ligu, zatim i Prvu ligu FBiH, ali i Premijer ligu. Posljednji njegov klub bio je austrijski niželigaš Traiskirchenu.

A onda, veliki poziv. Stigao je poziv Admire Wacker koji se ne odbija. Trenutno su u drugoj ligi Austrije, a prema navodima medija iz te zemlje potpisao je ugovor do ljeta 2025. godine.

"Izazov koji sam dugo čekao i za koji sam se borio. Dat ću sve od sebe da opravdam povjerenje kluba kao što je Admira Wacker", napisao je Mujanović.

Na njegovo dovođenju inzistirao je Peter Stoger sportski direktor Admire, koji je jedno vrijeme funkciju glavnog trenera obavljao u Borrusiji Dortmund, a kroz karijeru je još bio i u Kolnu, Ferencvarošu, Austriji iz Beča.

"Mujanović je skrenuo pažnju na sebe brojnim golovima. Uspjeli smo ga pridobiti i sada imamo napadača koji će oživjeti našu ofanzivnu igru", izjavio je Stoger.

Mujanović je u BiH nastupao za Čelik, Velež, Bosnu Semu i Krajinu. Ove sezone u Regionalnoj ligi Istok postigao je 16 golova u 16 utakmica, što je impresivan podatak.

Salko je definitivno primjer kako se uz predan rad i disciplinu može uspjeti.

VEZANE VIJESTI

PROMO

Najveće kvote na planeti i najraznovrsnija ponuda za klađenje na Prvu ligu FBiH

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori