MOSTAR

VELEŽ: Ovo je najrigoroznija kazna za naš klub

GRADSKI DERBI

Povodom drakonske kazne za Velež koju je dobio od Disciplinske komisije NSBIH Mostaraci su se oglasili saopštenjem za javnost.

"Fudbalski klub Velež Mostar obavještava sve svoje članove, navijače i prijatelje Kluba da je naš Klub danas obaviješten o dopisu po kojem je našem Klubu, po pitanju prekida tokom derbi utakmice 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, izrečena novčana kazna u iznosu od 25.000 KM!

Pored navedenog novčanog iznosa, posebno je naglašeno, izrečena je i finalna opomena u kojoj se navodi da ukoliko se ponove slični incidenti stadion Rođeni će biti suspendovan.

Navedena novčana kazna jedna je od najrigoriznijih koje je naš Klub zaprimio i predstavlja uistinu veliki udarac za Klub pri ostvarenju naših zajedničkih ciljeva, a što zasigurno jeste kontinuiran razvoj i napredak svih segmenata djelovanja Kluba, te svakako borba za mjesta koja bi nam naredne sezone omogućila učešće u evropskim takmičenjima.

U trenutku kada naš momci na terenu bilježe odlične rezultate, kada smo započeli sa jednim od najvećih i najvažnijih infrastrukturnih projekata, kada se sinergija između navijača i Kluba jasno može osjetiti na svakom koraku, ovakvi trenuci predstavljaju jasan poziv na oprez za sve nas.

Kao što smo, u našem nedavnom saopštenju za javnost i napomenuli, Fudbalski klub Velež ponosan je na činjenicu da je stadion Rođeni posljednjih godina postao mjesto kojeg rado posjećuju čitave porodice koje su upravo u našem domu u mogućnosti uživati u istinskom fudbalskom ambijentu. Tome u prilog govori i činjenica da je stadion Rođeni, sa prosjekom od 3671, treći po broju gledalaca u dosadašnjem dijelu prvenstva.

Fudbalski klub Velež Mostar koristi ovu priliku da apeluje na sve naše navijače da u sportskom, navijačkom duhu, atmosferi koja je po mnogočemu jedinstvena u našoj zemlji budemo pozitivan vjetar u leđa našim Rođenima. Da se suzdržimo od korištenja pirotehničkih sredstava, kao i isticanja parola koje mogu dovesti do novih kazni i, ne želimo ni pomisliti, suspenzije našeg stadiona, a što osim u rezultatskom smislu može u značajnoj mjeri uticati i na finansijsku stabilnost našeg Kluba.

Dragi naši Rođeni, mi znamo kakvu ARMIJU navijača iza sebe imamo, VI znate koliko NAM ZNAČITE i samo zajedničkim snagama možemo doći do NAŠEG ZAJEDNIČKOG CILJA!" - napisali su iz Veleža.

VEZANE VIJESTI

KOŠEVO

Sarajevo u derbiju kola "razbilo" Velež

MOSTAR

Omar Kuko - Veležov nebrušeni dijamant

MOSTAR

EVROPA JE BLIZU: Velež slavio protiv Sloge iz Doboja!

MOSTAR

Poznato ko će suditi derbi Zrinjskog i Sarajeva

MOSTAR

VELEŽ PORUČIO: Cilj je bio napad na naše igrače!

PROMO

Najveće kvote na planeti i najraznovrsnija ponuda za klađenje na Prvu ligu FBiH

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori