VELIKI TALENAT

Enid Bujak postigao 28 golova u kadetskoj Federalnoj ligi!

FUDBALER NOVOG GRADA

U sarajevskim fudbalskim krugovima već izvjesno vrijeme kruži samo jedno pitanje: ko je Enid Bujak, mladić koji je u 16 utakmica kadetske Federalne lige postigao nevjerovatnih 28 golova, uz deset asistencija.

Ovaj klasni centarfor Novog Grada, koji bez problema igra lijevom i desnom nogom, postao je prava napast za golmane, tako da njegove performanse nisu prošle nezapaženo, kako u BiH, tako i u inostranstvu.

“Znam da se mnogi menadžeri raspituju za mene, ali ja sam samo fokusiran na loptu i golove”, s osmjehom kaze ovaj 16-godišnjak.

Zanimljivo da je prošle sezone nosio dres Sarajeva, ali zbog nerazumjevanja tadašnjih trenera nije dobio pravu prilku. “Nerado se sjećam tog perioda, Sarajevo je moja ljubav i tim za koji i dan danas svim srce navijam, I mislim da sam zaslužio priliku. Vjerovao sam u sebe, znao koliko mogu i šta je moj cilj. Na kraju, moje igre i golovi u dresu Novog Grada pokazuju da sam bio u pravu”, ističe Bujak.

Ovaj mladić je rođen u Salzburgu, ali kako kaže, za njega nikad nije bilo upitno za koju bi reprezentaciju igrao.

"San savakog mladog igrača je dres s nacionalanim obilježjima, tako da i ja vjerum da ću jednog dana nastupati pod zastavom Bosne I Hercegovine” smatra Bujak, koji ako bude nastavio ono što najbolje zna, a to je postizanje golova, mogao bi ubrzo da bude na spisku Admira Raščića, selektora kadetske reprezentacije, jer, realno, niko od njegovih vršnjaka se ne može pohvaliti sa postignuta 1,6 gola po utakmici.

Inače, prve fudbalske korake načinio je kao četverogodinjak u Školi fudbala Bubamabra, da bi kasnije prešao u Betaclub. Naredna destinacija bila je FK Sarajevo, a potom sarajevski Atletiko. Njegove dobre nastupe prvi su ‘snimili’ skauti Veleža, ali ga ja povreda omela da ostavi dublji trag. Nakon Mostara, ponovo je obukao dres Sarajeva. Danas sav svoj neosporan talenat pokazuje u Novom Gradu.

VEZANE VIJESTI

PROMO

Najveće kvote na planeti i najraznovrsnija ponuda za klađenje na Prvu ligu FBiH

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori