BIVŠI SELEKTOR

Sušić: BiH otkako postoji ovo je najslabija reprezentacija!

PAPE GOVORIO ZA N1

Legendarni fudbaler Sarajeva i Paris Saint Germaina, ali i bivši selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić, govorio je za N1 o mnogobrojnim temama.

Sušić je BiH odveo na Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine što nam je i dan danas jedino veliko takmičenje.

“Treba se pomiriti sa činjenicom da otkako BiH postoji, da je ovo najslabija reprezentacija koju smo ikada imali. Uglavnom se uvijek mogla sastaviti jedna dobra ekipa. Sjećamo se Baljića, Bolića, Barbareza, Salihamidžića i Konjića. Hasagić onda, koji je bio u mojoj generaciji. Sve su to bili vrhunski igrači. Sjećam se utakmice 1996. ili 1997. u Istanbulu. Došao sam da gledam meč protiv Danske, predzanja utakmica kvalifikacija i pobijedili smo 3:0, sjećam se da je dobra reprezentacija bila. Sve do ove zadnje generacije. Mene ubjeđuju s kim god sam pričao, prijatelji i novinari, da ima dobrih igrača u našoj reprezentaciji. Međutim, kad nemaš rezultate koji se očekuju i priželjkuju, onda ne možeš da kažeš da reprezentacije dobra”, govori Sušić za N1 i navodi da smo još uvijek u velikoj zavisnosti od igrača, koji polako ulaze u pozne fudbalske godine, a za budućnost ističe jedno ime:

“Još uvijek ti sve zavisi od Džeke. Momak ima 37 godina. Pjanić isto ima 33 godine. Vidio sam da je Dedić dobar igrač i on će otići u dogledno vrijeme u dobru ekipu. Ostale igrače ne poznajem dobro i ono što sam vidio, nije dovoljno da bi ostvarili rezultate koje smo imali ranije”

VEZANE VIJESTI

NOVI SELEKTOR

Poznato je kada će Sergej Barbarez biti zvanično predstavljen!

BIVŠI SELEKTOR

Baždarević: J*bo ga ti šta ćeš na utakmici ako si protiv Saveza!

SELEKTOR BIH

Savo Milošević brzo zaboravio Ukrajinu, zapjevao u Beogradu!

ETNO SELO STANIŠIĆI

Kadetska reprezentacija BiH slavila protiv Bjelorusije!

KADETI

Kadetska reprezentacija BiH pregažena od Poljske

PROMO

Najveće kvote na planeti i najraznovrsnija ponuda za klađenje na Prvu ligu FBiH

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori