SRBIJA

Crvena Zvezda zabranila golmanu da nastupi protiv Kosova

DEŠAVANJA U KOMŠILUKU

Izrael će gostovati u Prištini 12. novembra bez prvog golmana Omrija Glazera. Čuvar mreže nije dobio dozvolu Crvene zvezde da brani protiv reprezentacije Kosova u kvalifikacijama za Euro 2024., a na Marakani imaju pravo na takvu odluku.

Utakmica se igra van standardnih termina, pa su klubovi dobili dopis UEFA-e da nisu u obavezi da puštaju igrače za taj meč. Crvena zvezda je to iskoristila, pa je Glazeru spuštena rampa i predočeno mu da je neophodan za superligaško gostovanje u Pančevu, prenosi N1.

Jasno je da postoje dva razloga zašto Glazer nema dozvolu da brani za reprezentaciju u Prištini i pored želje da bude u državnom timu za važan kvalifikacioni meč. Jedan jeste potreba da bude u timu jer je pouzadnija opcija od Popovića i Vasiljevića, a drugi, važniji, što navijačka grupa “Delije Sever” ne želi da fudbaleri Crvene zvezde igraju protiv Kosova.

Izraelski portal “One“ navodi da će sve biti jasno sljedeće sedmice oko Glazerovog statusa za meč u Prištini i da golman želi da brani, ali već je skoro izvjesno da neće dobiti dozvolu kluba i da ostaje u Srbiji da bi branio protiv Železničara u Pančevu.

Ostaje da se vidi kako će Glazer prihvatiti taj stav kluba u osjetljivim trenucima ratnog stanja između Izraela i Palestine, kao i kako će se nepojavljivanje u Prištini odraziti na budući status u reprezentaciji.

Očekuje se da 12. novembra brani Daniel Peretz iz Bayerna, što bi moglo da ga promoviše i u prvog čuvara mreže za naredne mečeve.

VEZANE VIJESTI

SRBIJA

Mladi bh. reprezentativac ide na pripreme sa Crvenom Zvezdom!

NEUSPJEH U KVALIFIKACIJAMA

BOMBA: Baka Slišković preuzima reprezentaciju, dogovor blizu!

BEOGRAD

Navijači Crvene zvezde burno proslavili poraz Hrvatske!

QATAR 2022

Pokrenut postupak protiv Srbije zbog isticanja sporne zastave u svlačionici

PROMO

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori