SARAJEVO

Predsjednik Komiteta za suđenje bivši predsjednik Borca

SUĐENJE NA NAJNIŽIM GRANAMA

Borac i Sarajevo sinoć su remizirali u Banja Luci odigravši 1:1 u zaostalom meču drugog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Utakmicu je obilježila još jedna sudijska lakrdija o kojoj pišu svi mediji.

Na sinoćnjem meču glavni sudija bio je Mateo Musa iz Čitluka, dobro poznato sudijsko ime na bh. terenima. Nije ovo prvi put da Musa donese pogrešnu odluku, jer je to već radio u prošlosti. 

Možda nisu ni sudije krive za ovakvo stanje, nisu oni krivi što (ne)znaju ili neće. Možda su krivi oni koji svake sezone određuju listu sudija za Premijer ligu BiH. Komitet za suđenje i sudije je taj koji svake sezone predlaže listu sudija Izvršnom odboru NS/FS BiH. Pored toga, Komitet je taj koji određuje sudije za suđenje svakog susreta Premijer lige BiH. Stručnost sudija koji sude Premijer ligu možemo da vidimo iz vikenda u vikend. A za njihovo usavršavanje je odgovoran Komitet za suđenje. U pravilniku o sudijama i suđenju Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH stoji da je Komitet je zadužen za stvaranje kadrova za sudije, instruktore suđenja, mentore i posmatrače suđenja, te njihovo stručno usavršavanje.  

Članovi Komiteta za suđenje i sudije uključuju Elmira Pilava, Adnana Alispahića, Mira Hrkača, Hrvoja Turudića, Duška Vujičića i Roberta Zrilića. Elmir Pilav, trenutno drugi potpredsjednik Komiteta, možda je najpoznatije bh. fudbalskoj javnosti od navedenih. Ali osoba koja nije toliko poznata bh. javnosti, a čija je prošlost veoma zanimljiva, je Robert Zrilić.

Robert Zrilić je bivši sudija i trenutni predsjednik Komiteta za suđenje i sudije. Logično je da bivši sudija bude na ovakvoj sličnoj poziciji. To i ne bi bio problem da Zrilić nije nekadašnji direktor FK Borca iz Banja Luke. On je bio na čelu kluba iz Platonove prije 7 godina, u vrijeme njihove velike finansijske krize. Pričalo se kratko o njemu prošle godine, kada je FK Tuzla City na svojoj Facebook stranici objavila fotografiju Zrilića. Na fotografiji se može vidjeti Zrilić u društvu službenih lica koja su bila određena za susret Leotara i Tuzle City, nekoliko sati prije početka susreta.

VEZANE VIJESTI

TUZLA

FK Borac traži sankcije za pripadnike MUP-a Tuzlanskog kantona

TUZLA

NA KORAK OD TITULE: Borac pregazio Tuzlu na Tušnju!

TUZLA

Miloš Gigović sudi Borcu protiv Tuzle na Tušnju

MOSTAR

Himna Bosne i Hercegovine izviždana uoči finalne utakmice Zrinjskog i Borca

KOŠEVO

REMI NA KOŠEVU: Prednost Borca se istopila na pet bodova!

PROMO

SVAKE SEDMICE DO EP: Meridian poklanja televizore, bonuse i spinove

HUMANOST PONOVO NA DJELU: Meridian donirao opremu bolnici u Goraždu

Meridian ima najveće kvote za spektakl u Ligi šampiona: Bayern 3.90, Real Madrid 1.90

Najveće kvote na planeti i najraznovrsnija ponuda za klađenje na Prvu ligu FBiH

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori