BELGIJA

Miron Muslić: U budućnosti se vidim kao selektor "Zmajeva"

MLADI TRENER U BELGIJI

Bosna i Hercegovina je svijetu poklonila još jednog veoma dobrog stručnjaka. Miron Muslić je u Belgiji napravio hit s ekipom Serkl Briža, koja je do njegovog dolaska na klupu bila „prežaljena“, a na kraju su se borili i za izlazak u evropska takmičenja.

O uspjehu s ekipom Serkla, narednoj sezoni i povezivanju s klupom reprezentacije Bosne i Hercegovine Miron Muslić je govorio za „Dnevni avaz“.

Tokom prve sezone u Serkl Brižu smo napravili mnogo lijepih uspomena. Uvijek se rado sjetim svoje prve utakmice – Gent u gostima kada smo pobijedili 4:3. Ta utakmica je imala svu čar i magiju fudbala. 

Nekako smo na kraju uspjeli slaviti u 91. minuti golom Dine Hotića. To je bio početak ove lijepe priče – započeo je razgovor Miron Muslić za „Dnevni avaz“.

Veliki uspjeh koji je došao ima i svoje posljedice. Serkl Briž će u narednoj sezoni ostati bez nekoliko glavnih igrača, ali, kako i sam kaže, Muslić je spreman na to.

- Desit će se ogromne promjene u ekipi. Mi smo najmlađa ekipa u Belgiji, a imali smo jaku godinu iza nas. Imali smo velik doprinos mladih igrača i oni su sada na meti velikih klubova. Mislim da ćemo od početnih 11 igrača morati zamijeniti barem 6 ili 7 igrača – kazao je Muslić o promjenama u igračkom kadru za narednu sezonu u Brižu.

Iako se u prethodnom periodu spominjao kao jedan od glavnih kandidata da sjedne na klupu reprezentacije Bosne i Hercegovine, Muslić kaže da ga još uvijek nije niko kontaktirao.

- Trenerska imena se uvijek spominju s drugim klubovima, pa i reprezentacijama. To dok nije ozbiljno, ja ne bih komentarisao. Da li ja vidim sebe u budućnosti kao selektor Bosne i Hercegovine? Apsolutno i mislim da će taj dan i prilika za reprezentaciju doći. Ja se radujem zbog tog dana, ali sve u svoje vrijeme – prokomentirao je Miron Muslić za „Dnevni avaz“ o potencijalnom preuzimanju klupe reprezentacije Bosne i Hercegovine.

- Vrlo je važno da znamo ko smo i šta smo. Naš je cilj da damo mladim igračima priliku i da ih na kraju prodamo. Mi smo klub što razvija igrače koji ima čistu ideju. Moj je zadatak da i dalje razvijam mlade igrače i ekipu, kao i da svi znaju šta je Serkl. Trebat će nam vremena, ali vrijeme uvijek stoji na strani mladosti – kazao je Miron Muslić.

VEZANE VIJESTI

ŠKOTSKA

Asmir Begović na meti slavnog kluba, trebao bi zamijeniti čuvenog Joe Harta

FRANCUSKA

Pjanić blizu povratka u Evropu?!

SLOVENIJA

Luka Menalo sa Celjem postao prvak Slovenije

SARAJEVO

Peljto, Ibrišimbegović i Beljo dobili diplomatske pasoše BiH

MOSTAR

Zrinjski zbog nereda na derbiju dobio novčanu kaznu i zabranu navijačima

PROMO

Najveće kvote na planeti i najraznovrsnija ponuda za klađenje na Prvu ligu FBiH

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori