SARAJEVO

Ko je dobio licencu za Evropu, a ko za Premijer ligu BiH?

SJEDNICA KOMISIJE ZA LICENCIRANJE

Dana 28.04.2023. godine, u prostorijama NS/FS BiH u Sarajevu je održana sjednica Prvostepene komisije za licenciranje klubova, koja je odlučivala o licencama za klubove koji su aplicirali za učešće u takmičenjima u Premijer ligi Bosne i Hercegovine i UEFA klupskim takmičenjima u sezoni 2023/2024.

Licencu za učešće u takmičenjima Premijer lige BiH su dobili FK „Sarajevo“ Sarajevo, NK „Široki Brijeg“ Široki Brijeg, FK „Borac“ Banja Luka, HŠK „Zrinjski“ Mostar, FK „Tuzla City“ Tuzla, FK „Željezničar“ Sarajevo, FK „Velež“ Mostar i HŠK „Posušje“ Posušje, FK „Sloboda“ Tuzla, FK „Igman“ Konjic, FK „Sloga“ Doboj.

Licencu za učešće u Premijer ligi BiH nije dobio FK „Leotar“ Trebinje.

Licencu za učešće u UEFA klupskim takmičenjima su dobili FK „Sarajevo“ Sarajevo, NK „Široki Brijeg“ Široki Brijeg, FK „Borac“ Banja Luka, HŠK „Zrinjski“ Mostar, FK „Tuzla City“ Tuzla, FK „Željezničar“ Sarajevo, FK „Velež“ Mostar i HŠK „Posušje“ Posušje, FK „Sloboda“ Tuzla.

Licencu za učešće u UEFA klupskim takmičenjima nije dobio FK „Igman“ Konjic, a FK „Leotar“ Trebinje i FK „Sloga“Doboj nisu aplicirali za učešće u UEFA klupskim takmičenjima.

Licencu za učešće u UEFA Ligi prvaka za žene za sezonu 2023/24, dobili su ŽNK „SFK 2000“ Sarajevo i ŽNK „Emina“Mostar.

U skladu sa odredbama pravilnika o licenciranju klubova NS/FS BiH (Premijer ligu BiH i UEFA takmičenja), klub koji nije dobio licencu ima pravo uložiti žalbu Drugostepenoj komisiji za licenciranje klubova NS/FS BiH u roku od 15 (petnaest) dana, od dana prijema odluke Prvostepene komisije za licenciranje klubova.

VEZANE VIJESTI

SARAJEVO

Elvedin Begić više nije počasni predsjednik NS/FS BIH!

SARAJEVO

Evo koliko je planirani budžet NS/FS BIH za 2023. godinu!

HOTEL HILLS

Održana redovna sjednica Generalne Skupštine NS/FS BIH!

SARAJEVO

U Sarajevu održana 22. sjednica Izvršnog odbora NS/FS BiH

PROMO

Najveće kvote na planeti i najraznovrsnija ponuda za klađenje na Prvu ligu FBiH

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori